תפוח אדמה ("פופריקש")
מתכון מבית אמא קל ומהיר הכנה

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» תוספות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
4 תפוחי אדמה אדומים בינוניים
2 בצלים גדולים
1 כוס שמן (המצוי בבית - רק לא שמן זית)
מלח
פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק דגש
קורט פלפל שחור או לבן - טחון
כוס מים מורתחים
2 בצלים גדולים
1 כוס שמן (המצוי בבית - רק לא שמן זית)
מלח
פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק דגש
קורט פלפל שחור או לבן - טחון
כוס מים מורתחים
דרך הכנה
- קוצצים את הבצל לגודל בינוני - לא קטן מדי ומטגנים עד להשחמה.
- קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לריבועים לא גדולים.
- כאשר הבצל שחום, מוסיפים שלושת רבעי כף פפריקה, כפית מלח, 1 כף מחוקה אבקת מרק דגש וקורט פלפל.
- מערבבים עם הבצל ומוסיפים את תפוחי האדמה.
- מערבבים היטב עד שתפוחי האדמה מתכסים ברוטב שנוצר.
- מוסיפים כשלושת רבעי כוס מים מורתחים ומערבבים היטב.
- מבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה או עד שתפוחי האדמה רכים במגע עם מזלג.
הערות
- ניתן לחמם שוב בכל צורה, מיקרוגל, טוסטר אובן או סיר.
- במקרה של חימום בסיר רצוי הוסיף מעט מים למניעת הידבקות.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


13
11
3
ציון 10
2
קטגוריות
מתכוני חגים
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 15 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
- ראש השנה 06 Sep 2021
- סוכות ושמחת תורה 20 Sep 2021
- חנוכה 28 Nov 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● הכל אודות בראוניז - חומיות [הדרכה] - ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● מחקר חדש חושף את התאמת חיידקי המעיים למאכלי פסח: איזה מאכלי פסח גורמים לקפיצת סוכר הגבוהה ביותר? [מידע] - מצה היא מזון מותאם רק ל-15% מהאוכלוסייה שלא יחוו קפיצת סוכר קיצונית מאכילתה, אך מריחת שוקולד על...
- ● תזונה ובריאות - תכנית הישרדות לתקופת החגים [תזונה] - מספר פעמים בשנה, כאשר שוב מתקרבת תקופת חגים, אנו עומדים בפני האתגר של שמירה על המשקל אותו השגנו בעמ...
- ● ביצים [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- פרגיות במרינדה [כרמית פריד] - מתאים לברבקיו וגם נפלא בתנור!
- עוגת תפוחים קלת הכנה [אבי מ.] -
- סלט גזר [אבי מ.] - סלט גזר מזין וקל הכנה.
- פשטידת ברוקולי [תמר החמודה] - פרווה
- תפו"א אפויים בדבש [אבי מ.] -
- גלידת יוגורט [אבי מ.] -
- עוגת ג'רבו [אבי מ.] - עוגת שמרים מהמטבח ההונגרי.