Pesto
תפריט
א', 16 יונ 2019, 10:48
110429 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

עוגת תפוזים לחה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 9364   

* תמונה להמחשה: By Harald Hoyer from Schwerin, Germany , via Wikimedia Commons
עוגת תפוזים לחה
12 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עוגות» קפה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה
  • 150 גר' סוכר
  • 3 ביצים מס' 1
  • 1 כף גרידת קליפת תפוז
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • 100 גר' קמח
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 100 גר' שקדים טחונים לאבקה


לסירופ:

  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות סוכר
  • 1 כף ליקר תפוזים
  • 2 רצועות קליפת תפוז (החלק הכתום בלבד)
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור ל-175°, מניחים נייר ומשמנים בתבנית איגליש 30 ס"מ,
  2. מנפים את הקמח, אבקת האפיה וקמח השקדים לקערה, מניחים בצד.
  3. בקערת מיקסר או קערה רגילה מקציפים את החמאה כדקה לריכוך, מוסיפים את הסוכר והביצים ומקציפים עוד 2 דקות.
  4. מוסיפים את תערובת הקמח, גרידת קליפת התפוז ומיץ התפוזים ומערבבים רק עד להבלעה בתערובת.
  5. יוצקים לתבנית ומכניסים לאפיה של כ-40 דקות או עד לקפיציות ובדיקה עם קיסם במרכז העוגה שיוצא יבש.
  6. מוציאים ומניחים על רשת, מנקבים את קרום העוגה לחצי עומקה בעזרת קיסם, יוצקים  את הסירופ לאט לספיגה בעוגה החמה.
  7. מניחים לצינון ומעבירים לצלחת הגשה.
  8. להכנת הסירופ – בזמן אפית העוגה, חותכים את קליפת התפוז לרצועות דקות מאד, מניחים בסיר, מוסיפים את המיץ והסוכר ומבשלים על להבה נמוכה עד להמסת הסוכר, מצננים ומוסיפים את הליקר, יוצקים על העוגה החמה ומפזרים את קליפות התפוז מעל.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
7
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
6
רגבקוק (מקצוענ/ית)
=נשמע טוב, אני מנסה עכשיו את העוגה שלך
5
אבי מ. (מקצוענ/ית)
רצוי מיץ טבעי או "סחוט טרי" שנמכר במרכולים.
4
האם אפשר להשתמש במיץ תפוזים מקרטון?
3
אבי מ. (מקצוענ/ית)
לא מומלץ.
2
האם אפשר להחליף את המרגרינה בשמן וכמה ?
עוגת תפוזים לחה By , 2007-02-15T08:50:03+02:00 עוגת תפוזים לחה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 200 גר' חמאה או מרגרינה רכה 150 גר' סוכר 3 ביצים מס' 1 ... Instructions: מחממים את התנור ל-175°, מניחים נייר ומשמנים בתבנית איגליש 30 ס"מ, מנפים את הקמח, אבקת האפיה וקמח השקדים לקערה, מניח...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר