Pesto
תפריט
ו', 22 נוב 2019, 05:48
110435 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק עגבניות ותפוחי אדמה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 6128   

* תמונה להמחשה
מרק עגבניות ותפוחי אדמה
6 מנות
בישול
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 2 כרישות* החלק הלבן בלבד
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 שן שום קצוצה
  • 500 גר' עגבניות בשלות חתוכות גס
  • 2 גבעולי סלרי קצוצים
  • 1 כפית טימין יבש
  • 2 עלי דפנה
  • 2 כפיות סוכר
  • 750 גר' תפוחי אדמה קלופים
  • 3 כוסות מים
  • מלח ופלפל שחור טחון
  • פטרוזיליה קצוצה
*כרישה מכונה גם פרסה, פורה
דרך הכנה
  1. פורסים את הכרישות לטבעות דקות, מחממים את השמן
  2. במחבת ומוסיפים את הכרישות, מטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  3. בזמן הטיגון חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 1.5 ס"מ.
  4. מוסיפים את העגבניות, הסלרי ומחצית מכמות תפוחי האדמה, מחצית מכמות המים ועלי הדפנה, מבשלים עד לריכוך הירקות, מסירים מהאש.
  5. מוציאים את עלי הדפנה ומעבירים לבלנדר או למעבד מזון ומרסקים לתערובת חלקה, מעבירים דרך מסננת חזרה לסיר.
  6. מוסיפים את יתרת המים, הטימין וקוביות תפוחי האדמה הנותרים, מבשלים עד לריכוך תפוחי האדמה.
  7. טועמים ומוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, אם המרק חמוץ ניתן להוסיף עוד מעט סוכר, אם יש צורך מוסיפים מעט מים לסמיכות לפי הטעם.
  8. יוצקים למרקיות ומפזרים מעל מעט פטרוזיליה.
הערות
  • למרק עשיר יותר מוסיפים בסוף הבישול מיכל שמנת מתוקה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש.
  • ניתן לפזר מעל (במרקיות) מעט גבינה צהובה מגורדת.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
מרק עגבניות ותפוחי אדמה By , 2007-02-16T01:25:55+02:00 מרק עגבניות ותפוחי אדמה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 2 כרישות* החלק הלבן בלבד 3 כפות שמן זית 1 שן שום קצוצה ... Instructions: פורסים את הכרישות לטבעות דקות, מחממים את השמן במחבת ומוסיפים את הכרישות, מטגנים עד לשקיפות, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה....
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר