קבב רומני אמיתי
מתכון מ-1912

5 מנות
צליה

קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
1 קג' בשר צוואר
1/2 ליטר ציר בשר
8 גר' פילפל טחון
4 גר' פילפל אנגלי טחון
2גר' זרעי כוסברה טחונים
2 גר' קימל טחון
1 גר' כוכבי אניס טחון
8 גר' סודיום ביקרבונט*
1 כף מיץ לימון
1 כף שמן (לא זית)
1 ראש שום כתוש
מלח לפי הטעם
* סודה לשתיה
דרך הכנה
- טוחנים את הבשר פעמיים (אפשר גם שלוש).
- את הביקרבונט "מכבים" עם מיץ הלימון ומוסיפים אותו, יחד עם מחצית ציר הבשר, לבשר הטחון.
- לשים את הבשר זמן ממושך, תוך שמוסיפים את כל התבלינים, חוץ מהשום.
- שמים את הבשר במקרר ל-24 שעות.
- בינתיים, מוסיפים לשום כוס מים חמימים ונותנים לו לעמוד בצד עד למחרת היום.
- מוציאים את הבשר מהמקרר ולשים אותו כרבע שעה, תוך שמוסיפים את החצי השני של ציר הבשר.
- את תערובת שום-מים מסננים דרך בד חיתול, על הבשר וממשיכים ללוש עוד מספר דקות.(מי שרוצה, יכול להוסיף גם קצת שום מהתערובת)
- מחזירים את הבשר למקרר לעוד יום.
- חשוב!
צריך להוציא את הבשר מהמקרר כשלוש שעות לפני ששמים אותו על האש!
נותנים לו צורה של קבב, או בעזרת מכונה, או ידני.
צריך שהקבב יהיה באורך של כף היד, ועובי של כשתי אצבעות.
צולים על גחלים אדומים וצריך להיזהר לא לייבש אותם.
סנדו אברמוביץ
הערות
הקבב מתכווץ על האש ולכן מוסיםים נוזלים.
אם כל העסיס (מיץ) יוצה ממנו, זה אומר שהקבב יוצא יבש וחבל על כל העבודה.
לאחר מתן צורה לקבב, חייבים לשמן, ע"מ למנוע הידבקות.
ניתן להקפיא את הקבבים. הטעם לא ייפגע.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שמרים ופרג [אבי מ.] - עוגת שמרים אירופאית במלית פרג.
- כרוכית במילוי תמרים או פרג [אבי מ.] - כרוכיות בצק פריך במלית תמרים או פרג
- פשטידת תרד וגבינת קוטג [אבי מ.] - פשטידה קלת הכנה
- עוגת ריבת חלב [ניקי ב] - עוגה קלת הכנה וטעימה
- לימונדה ביתית [אבי מ.] -
- עוגת שוקולד ללא קמח [אבי מ.] - עוגת שוקולד ושקדים טחונים ללא קמח בציפוי שוקולד.
- עוף ברוטב שזיפים [אבי מ.] -