Pesto
תפריט
ה', 23 ינו 2020, 15:23
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לחמניות מקמח מלא

לחמניות אוריריות וטעימות!    

מאת: ברנדי ::: צפיות: 17230   

לחמניות מקמח מלא
6 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» לחם ולחמניות» או ארוחה קלה
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
1/4 1 כוסות מים פושרים
2 כפות שמן
2 כפות סוכר
2 כפות דבש
1/4 3 כוסות קמח מלא (רצוי 70-100%) 
1 כף שמרים יבשים
1/2 1 כפיות מלח
דרך הכנה
  1. להמיס שמרים ב1/4 כוס מים וכף סוכר ולהתפיח 10 דקות.
  2. לערבבב קמח ושמרים ביחד, להוסיף מים, סוכר שמן דבש, לערבב מעט ולהוסיף מלח.
  3. ללוש לבצק גמיש, יתכן ויהיה מעט דביק, לא להבהל, לתת לבצק לנוח כ15 דקות בכלי מכוסה. ללוש שוב מעט מאד ולהתפיח במשך שעה.
  4. לחלק הבצק ל-6 חלקים שווים וליצור לחמניות.
  5. להניח ע"ג נייר אפיה משומן ולהתפיח שוב ל-20 דקות מכוסה,(אפשר להכניס לתנור בחום 30 מעלות- תופח מאד יפה.)
  6. לאפות בחום 200 מעלות במשך 15 דקות. להוציא לצנן על רשת ולכסות במגבת בעת הצינון.

בהצלחה

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
11
חייבים לשים דבש בלחמניות
10
ראובן מ. (עורך)
קשה להאמין. זה יוצא מאוד דחוס, אבל כל אחד וטעמו.
9
האם אפשר להכין מקמח שיפון 100%??? התוצאה תהיה עדיין אוורירית?
8
ציון 10
אחד ורבע כוסות
7
מה פירוש הכמות 11/4 כוסות מים פושרים ?
6
ברנדי (במטבח)
הלחמניות יוצאות טובות גם ב 100% מלא, בהחלט ועם כל תוספת, זה מתכון בסיסי
5
ראובן מ. (עורך)
לחצי על "לוח המרות" שמעל התגובות
4
אם אין לי שמרים יבשים איך שקית שימרית או קוביית שימרית יכולים לעזור ,תודה
3
אבל הן יוצאות טובות גם 100% עם קמח מלא??? וניתן להוסיף אולי בצל מטוגן וכאלו?
2
ברנדי (במטבח)
1
האם הלחמניות אך ורק עם קמח מלא
או שיש אפשרות גם עם קמח רגיל.
לחמניות מקמח מלא By , 2007-05-09T12:11:29+03:00 לחמניות מקמח מלא לחמניות אוריריות וטעימות! Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1/4 1 כוסות מים פושרים 2 כפות שמן 2 כפות סוכר 2 כפות דבש 1/4 3 כוסות קמח מלא (רצוי 70-100%)  1 כף שמרים יבשים 1/2 1 כפיות מלח... Instructions: להמיס שמרים ב1/4 כוס מים וכף סוכר ולהתפיח 10 דקות. לערבבב קמח ושמרים ביחד, להוסיף מים, סוכר שמן דבש, לערבב מעט ולהוסיף מלח. ללוש לבצק גמיש, יתכן ויהיה מעט ד...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר