Pesto
תפריט
ה', 22 אוג 2019, 13:15
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סירות תפוחי אדמה

   

מאת: אבי מ. ::: צפיות: 10533   

* תמונה להמחשה Mark James Miller licenses/by-sa/3.0
סירות תפוחי אדמה
4 מנות
אפיה
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» מתאבנים» בוקר - בראנץ
 
מרכיבים
  • 2 תפוחי אדמה גדולים
  • 20 גר' חמאה רכה
  • 2 בצלים ירוקים קצוצים
  • 1/4 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פפריקה
  • קורט פלפלת חריפה
  • 1 כוס שמנת חמוצה
  • 100 גר' גבינה צהובה מגורדת
דרך הכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה מאד, שוטפים את תפו"א ומייבשים, אופים בתנור כשעה עד להתרככות.
  2. מצננים וחוצים את תפו"א לאורכם, מרוקנים בעדינות בעזרת כפית את תוך החצאים לקערה, מותרים שכבת תפו"א צמודה לקליפה.
  3. מוסיפים לקערה את החמאה, הבצל, אבקת השום המלח, הפפריקה, הפלפלת ואת השמנת, מוסיפים 3/4 מכמות הגבינה ומערבבים.
  4. ממלאים את חצאי תפו"א במלית ומפזרים מעט גבינה מעל.
  5. מורידים את חום התנור לחום בינוני ומכניסים שוב לתנור 20-ל דקות.
  6. מגישים חם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
ראובן מ. (עורך)
אפשרי. שמרי עליהם במקרר ואטומים בשקית, ואם יש להם נטיה להתקמט, מרחי את הסירות מבחוץ במעט שמן (זית?) או חמאה.
1
האם ניתן לעשות שלבים 1-4 יום לפני?
תודה על כל העזרה!
סירות תפוחי אדמה By , 2005-03-28T22:23:01+02:00 סירות תפוחי אדמה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 2 תפוחי אדמה גדולים 20 גר' חמאה רכה 2 בצלים ירוקים קצוצים 1/4 כפית אבקת שום 1/2 כפית מלח 1/2 כפית פפריקה... Instructions: מחממים את התנור לחום גבוה מאד, שוטפים את תפו"א ומייבשים, אופים בתנור כשעה עד להתרככות. מצננים וחוצים את תפו"א לאורכם, מרוקנים בעדינות בעזרת כפית את תוך החצאים ל...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר