Pesto
תפריט
א', 25 אוג 2019, 02:19
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט תפוחי-אדמה מתובל בתוספות

נפלא לכריכים לעבודה/נסיעה בתוספת פרוסת פסטרמה או סלט חצילים, טעים גם על קרייקרים    

מאת: אם הנסיכות ::: צפיות: 5874   

סלט תפוחי-אדמה מתובל בתוספות
12 מנות
הכנה וקירור
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
 
מרכיבים
  • 8 תפוחי-אדמה מבושלים בקליפתם שלושים וחמש דק'
  • כוס של זיתים שחורים קלמנטה או מגולענים פרוסים (אפשר יותר מכוס אחת)
  • 2 כוסות של פטרוזיליה קצוצה
  • 4-5 יחידות של בצל ירוק קצוץ
  • פלפל שחור גרוס
  • 8 כפות של שמן קנולה או סויה +כף מיונז (לא הכרחי)
  • 4-5 ביצים קשות
  • 10 פרוסות של לימון כבוש קצוצות דק
  • ו-3 כפות מהרוטב של הלימון הכבוש (אני כובשת לימון בחורף ושמה על השיש ליופי ואת אלו שהם לאכילה מאכסנת במקרר, מחזיק יותר משנה בקירור).
דרך הכנה
  1. מקררים את תפוחי-האדמה, מסירים קליפה וחותכים לקוביות גסות.
  2. מניחים בקערה גדולה
  3. מוסיפים את כל החומרים,  מערבבים בעדינות בכף רחבה,
  4. טועמים ורק אז מפלפלים וממליחים בהתאם
  5. טעים חם או קר, נשמר בקירור כארבעה-חמישה ימים.
     

נפלא לכריכים לעבודה/נסיעה בתוספת פרוסת פסטרמה או סלט חצילים, טעים גם על קרייקרים.

הערות
-לקירור, לשמור בקופסה במקרר.
- נפלא לכריכים (לעבודה/לנסיעה) בתוספת של פסטרמה או סלט חצילים, טעים גם על קרייקרים.
- הסלט יכול לשמש ארוחה בפני עצמה, אפשר לחתוך ביצה קשה לארבעה רבעים , לשים מעל הסלט. כמו כן לשים טונה ולערבבה כחלק מהסלט (הלימונים הכבושים כבר יקבלו את הטונה באהבה).
בתיאבון!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
תודה על המתכון הנהדר
2
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
ואגב שרה, למה שלא תפרסמי את המתכון באתר כמתכון נפרד?
אני בטוחה שגם אחרים יהנו ממנו.
שבת שלום, אם הנסיכות.
1
אם הנסיכות (מקצוענ/ית)
שרה שלום,
תודה על המתכון שצירפת, מאמצת אותו בחום , כחובבת תפוחי-אדמה מושבעת. גם אצלי לא אוכלים מהסלט...»»
סלט תפוחי-אדמה מתובל בתוספות By , 2007-06-15T14:17:05+03:00 סלט תפוחי-אדמה מתובל בתוספות נפלא לכריכים לעבודה/נסיעה בתוספת פרוסת פסטרמה או סלט חצילים, טעים גם על קרייקרים Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 12 Tags: none Ingredients: - 8 תפוחי-אדמה מבושלים בקליפתם שלושים וחמש דק' כוס של זיתים שחורים קלמנטה או מגולענים פרוסים (אפשר יותר מכוס אחת) 2 כוסות של פטרוזיליה קצוצה 4-... Instructions: מקררים את תפוחי-האדמה, מסירים קליפה וחותכים לקוביות גסות. מניחים בקערה גדולה מוסיפים את כל החומרים,  מערבבים בעדינות בכף רחבה, טועמים ור...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר