Pesto
תפריט
ג', 15 אוק 2019, 23:13
110434 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

יוגורט תוצרת עצמית

קל, מהיר ומאוד חסכוני    

מאת: ראובן מ. ::: צפיות: 5948   

* צילום בעת ההכנה
יוגורט תוצרת עצמית
בישול
בריאות
30 דקות ופחות
קושי: קל הכנה
» תוספות
 
מרכיבים
  • גביע יוגורט 3% המועדף עליכם  (או כוס קטנה מההכנה הקודמת) -לא מומתק ולא עם פרי - רגיל בהחלט!
  • 2 ליטר חלב (% 3 שומן )
  • כף עץ
  • כלי/קערה עם מכסה לתהליך האינקובציה

    על הכלים להיות נקיים ומחוטים היטב.

    אופציות:
    1/2 כפית ג'לטין ללא טעם ליוגורט מוקשה
    2-4 כפות דבש או סוכר ליוגורט מתוק
דרך הכנה

חימום במיקרוגל

  1. ליצוק את החלב לקערת פלסטיק (רצוי גמישה)
  2. לחמם על מצב גבוה 8 דקות

חימום על כיריים

  1.  ליצוק את החלב לסיר
  2. לחמם עד ל-76-82C מעלות (מד חום מומלץ, או עד שחמים למגע אצבע ולא שורף)


    החימום חיוני לקטילת בקטריות קיימות המפריעות לתהליך  וליצירת מירקם חלבון מתאים לחיידקי היוגורט.
    לאחר החימום הטמפרטורה צריכה להיות על 40-43C מעלות כדי להמשיך.

המשך

  1. לערבב את החלב לפיזור חום אחיד
  2. ליצוק אל תוך קערת החלב את גביע היוגורט ולערבב עם כף העץ היטב אך בעדינות כדקה 
  3. לסגור את הקערה, לכסות עם מגבת ולהכניס לתנור או מיקרוגל (כבויים! רצוי סביבת חום של כ-50 מעלות) ולא להפריע עד כ-7 שעות כדי שהחומרים יתייצבו והחיידקים יגבשו את הכל.
  4. לפתוח את המכסה ולערבב בעדינות עד לקבלת מרקם חלק בסמיכות של פודינג
  5. להעביר לכלי קיבול הסופי, רצוי מזכוכית (זה שיהיה במקרר)
  6. להכניס למקרר ולהתחיל ליהנות מיוגורט משובח ללא תוספות מלכותיות
  7. אם רוצים ליצוק לגביעים אישיים במקום מיכל אחד, עושים זאת במקום שלב 5 ומתייחסים לכל הגביעים כמו בהמשך.

אם רוצים להוסיף ממתיק או ג'לטין, מוסיפים אותם בשלב חימום החלב תוך ערבוב לפיזור מלא.

הערות
ככל שהיוגורט נשאר יותר לאינקובציה כך הוא סמיך וחמוץ
אם התוצאה היא מימית ועכורה - הכלים לא היו נקיים או החלב חומם מדי או שהיוגורט הוכנס כאשר החלב לא בחום המתאים. החיידקים פעילים בחום מאוד מסוים (50 מעלות)
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
האם אפשר /צריך להשאיר את התנור על חום של 50 למשך 7 שעות?
4
ראובן מ. (עורך)
לא ממש יצליח בתור יוגורט, ייצא יותר "אשל" או "לבן".
3
הי, אפשר להכין את היוגורט עם שמנת חמוצה ? זה יצליח
2
ראובן מ. (עורך)
תנור שדלק לשתי דקות על 150 מעלות וכובה.
כמו כן אפשר להשיג מדי חום לא יקרים, אך למרות שיש לי מד חום...»»
1
נשמע טוב אני אובת יוגורט :) הסבר ממש מצויין איך אני מודדת חום מדוייק אם כך ? האם יש סביבת מעלות של 50 בתנור כבוי ? או מקרו
יוגורט תוצרת עצמית By , 2007-07-21T15:19:03+03:00 יוגורט תוצרת עצמית קל, מהיר ומאוד חסכוני Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - גביע יוגורט 3% המועדף עליכם  (או כוס קטנה מההכנה הקודמת) -לא מומתק ולא עם פרי - רגיל בהחלט! 2 ליטר חלב (% 3 שומן ) כף עץ כלי/קערה ע... Instructions: חימום במיקרוגל ליצוק את החלב לקערת פלסטיק (רצוי גמישה) לחמם על מצב גבוה 8 דקות חימום על כיריים ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר