Pesto
תפריט
ש', 14 דצמ 2024, 09:19
110501 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי

דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי    

מאת: אושרת ל. ::: צפיות: 13053   

נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי
7 מנות
30 דקות ופחות
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 7 נתחי דג נסיכת הנילוס  
  • כוס מיץ לימון
  • חצי כוס שמן זית,אפשר יותר
  • 2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
  • 1 פלפל ירוק חריף (או לפי מידת החריפות הרצויה)
  • קופסת עגבניות מרוסקות
  • חופן טוב של כוסברה טרייה
  • 8 שיני שום פרוסות
  • כף גדושה של פפריקה מתוקה
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • כפית אבקת מרק עוף  

 

דרך הכנה
  1. מסדרים את נתחי הדג בקערה שטוחה,מכסים אותם במיץ לימון ומשרים כשעה-לפחות.
  2. בסיר רחב שופכים את השמן ומטגנים את הגמבה ואת הפלפל החריף.
  3. מוסיפים את השום הפרוס וממשיכים לטגן עד שהשום מתאדה מעט.
  4. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים ומוסיפים את כל התבלינים. מבשלים כ 10 דקות.
  5. מוסיפים את הכוסברה ואת נתחי הדג , מעבירים לתוך הסיר תוך סידור בצורה שהרוטב יכסה את כולם.
  6. מביאים לרתיחה ,מנמיכים את הלהבה ומבשלים כשעה.
הערות
אין צורך בהוספת מים לסיר,הדג עצמו יפריש את מימיו ויעשיר את הרוטב גם בטעם וגם בכמות..
להגיש עם חלה טריה או לחם לניגוב הרוטב!!
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
4
ציון 10
הכנתי והמתכון ממש מעולה את מה שנשאר אכלנו למחרת לא מחומם וגם היה נפלא
3
הי ברנדי, עדיף להשתמש בסיר רחב כדי שיהיה מקום
לכל הנתחים,בכל מקרה, זה לא נורא אם יהיה אחד
על...»»
2
ברנדי (במטבח)
ציון 10
הדגים ממש טעימים!
שאלה: יש בעיה להניח את הדגים בסיר נתח אחד על השני?
ועוד אחת: מגישים קר או חם? מה יותר טעים?
1
נשמע ממש טעים,ותגיד אבי למה אין יותר מתכוני דגים?אני פשוט מתה על דגים
נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי By , 2007-07-28T23:13:48+03:00 נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 7 Tags: none Ingredients: - 7 נתחי דג נסיכת הנילוס   כוס מיץ לימון חצי כוס שמן זית,אפשר יותר 2 גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות 1 פלפל ירוק חריף (או לפי מיד... Instructions: מסדרים את נתחי הדג בקערה שטוחה,מכסים אותם במיץ לימון ומשרים כשעה-לפחות. בסיר רחב שופכים את השמן ומטגנים את הגמבה ואת הפלפל החריף. מוסיפים את השום הפרוס וממש...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר