קרם שניט
קרם Mille-feuilles למילוי
30 דקות עד שעתיים
מרכיבים
- 1/2 ליטר חלב
- 50 גרם קמח או 40 גרם עמילן תירס (קורנפלור)
- 4 חלמונים
- 1 מקל וניל, חצוי לאורכו ומגורען ולא תמצית וניל!!!
- 100 גרם סוכר
דרך הכנה
- בקערה ממיסים את הקמח/קורנפלור במעט חלב. מוסיפים חלמונים ומערבבים במטרפה.
- בסיר בעל תחתית עבה מביאים את יתרת החלב עם מקל וניל וסוכר לרתיחה. מכבים את הלהבה ומערבבים בהדרגה, לתוך תערובת הקורנפלור, להשוואת טמפרטורות.
- מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה. מצננים. מכסים בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום.
- מוציאים את מקל הווניל רק לפני השימוש בקרם.
- כדי לקבל קרם מעודן ויחד עם זאת סמיך מעלים את מספר החלמונים ל6- ומורידים בכמות הקמח (30 גרם) או הקורנפלור (20 גרם). במקביל מגדילים את כמות הווניל, להדגשת הטעם.
יש להדגיש שזוהי כמות מתאימה לקרם שמספיקה לשני טארטים של עוגת נפולאון (קרם שניט) ואם רוצים להישתמש בזה למילוי של פחזניות אז לחלק בערך לארבע ולשים רבע מהכמות שנקוב למעלה! בהצלחה :-)
הערות
נ.ב טיפ קטן קטן... את המקל וניל בחיים לא ליזרוק!!
יש לקחת אותו ולישפוך לתוך צינצנת בערך שני כוסות או יותר של סוכר ולהניח שם את המקל וניל ולהשאיר בארון סגור לפחות ליומיים שלוש.. והינה לך סוכר וניל!! ללא קניות מיותרות
יש לקחת אותו ולישפוך לתוך צינצנת בערך שני כוסות או יותר של סוכר ולהניח שם את המקל וניל ולהשאיר בארון סגור לפחות ליומיים שלוש.. והינה לך סוכר וניל!! ללא קניות מיותרות
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד לחה [אבי מ.] - עוגת קקאו שוקולדית, לחה טעימה וקלת הכנה.
- עוגת תפוזים [אבי מ.] - עוגת טורט תפוזים קלה וגבוהה
- עוגת תפוזים בחושה [אבי מ.] - עוגה תפוזים גבוהה בתבנית גוגלהוף.
- שוק טלה בתנור [אבי מ.] -
- תפוחי אדמה מוקרמים [אבי מ.] - תוספת קלאסית של תפוחי אדמה אפויים ומוקרמים.
- עוגת פרג בחושה [אבי מ.] -
- עוגות שמרים [כרמית פריד] - עוגה שתקצור עבורכם המון מחמאות, בקלות רבה!