אוסובוקו טלה על מצע פירה תפוחי אדמה
בסגנון איטלקי
4 מנות
בישול ואפיה
שעתיים ויותר
קושי: בינוני
» עיקריות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 4 פרוסות אוסובוקו טלה במשקל 300 גרם כל אחת
- 3 בצלים קלופים וחתוכים לקוביות
- 2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 שורש סלרי חתוך לקוביות
- 5 קוביות שום כתוש דורות
- 4 עגבניות חתוכות לקוביות
- 2 ליטר מים
- כוס יין אדום
- רבע כוס שמן זית
- 5 קוביות תערובת איטלקית דורות
- 4 כפות רסק עגבניות
- מלח ופלפל
מצרכים להכנת הפירה:
- 8 תפוחי אדמה בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות
- כף מרגרינה
- חצי כוס שמנת מתוקה פרווה
- 6 קוביות תערובת איטלקית דורות
- מלח ופלפל
דרך הכנה
אופן הכנת האוסובוקו:
ופלפל, מוציאים את הבשר מהסיר ומניחים בצד.
- מחממים סיר בינוני עם שמן זית ומטגנים את הבשר משני הצדדים עד לקבלת גוון חום, מתבלים במלח
- מוסיפים לסיר את הירקות החתוכים ומאדים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את רסק העגבניות והיין, מערבבים היטב ומחזירים את פרוסות האוסובוקו לתוך הסיר.
- מוסיפים את המים, קוביות התערובת האיטלקית של דורות, ומתבלים במלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-3 שעות על אש נמוכה.
אופן הכנת הפירה
- מבשלים בסיר עם מים את קוביות תפוחי האדמה עד שהם רכים.
מסננים היטב את תפוחי האדמה מנוזל ומחזירים אותם לסיר. - מועכים את תפוחי האדמה בעזרת מועך פירה או מזלג עד לקבלת פירה.
- מחממים את השמנת ומוסיפים לפירה תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים את המרגרינה וקוביות התערובת האיטלקית ומתבלים במלח ופלפל תוך כדי ערבוב.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- לזניה מצות ופטריות [אבי מ.] - חלבי
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- עוגת שוקולד וקרם [אבי מ.] - חלבי
- נסיכת הנילוס בסגנון מזרחי [אושרת ל.] - דג נסיכת הנילוס ברוטב פיקנטי
- פסטו [oved.shina] - פסטו
- פטריות במלית פסטו [אבי מ.] -
- מרציפן [אבי מ.] - הכנה בשיטה הקלה