רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי
ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
* תמונה להמחשה: By cyclonebill via Wikimedia Commons

4 מנות
בישול

» עיקריות
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
רביולי (באיטלקית: Ravioli) הוא מאכל איטלקי הבנוי משתי שכבות של פסטה, וביניהן מילוי.
המילוי יכול להיות מבוסס על בשר (בקר, עוף או תערובת שלהם), מבוסס על דגים, פירות ים, ואף חלמונים או מבוסס על גבינה או תערובת גבינות.
מילויים איטלקיים מסורתיים אחרים כוללים בין היתר ריקוטה מעורבת עם גבינה מגוררת וירקות כמו תרד, סלק או שהם עשויים להיות מבוססים על רסק בדרגות שונות (קרי, רסק גס עד מחית) של תפוחי אדמה, פטריות, דלעת, ערמונים או ארטישוק. המילויים העיקרים הם גבינה, בטטה, תרד ופטריות.
הרביולי בצורתו יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.
רביולי לרוב מוגש כשהוא טובל ברוטב עגבניות - אמנם העגבניות הגיעו לאיטליה כבר במאה ה-16, אך רוטב העגבניות אוזכר לראשונה רק בסוף המאה ה-17, בשנת 1692. מילויים עדינים לרוב ידרשו רטבים עדינים יותר, כגון כאלה המבוססים על עלי מרווה המטוגנים בחמאה, ולעיתים אף רוטב פסטו. [ויקיפדיה]
מצרכים לבצק רביולי
המילוי יכול להיות מבוסס על בשר (בקר, עוף או תערובת שלהם), מבוסס על דגים, פירות ים, ואף חלמונים או מבוסס על גבינה או תערובת גבינות.
מילויים איטלקיים מסורתיים אחרים כוללים בין היתר ריקוטה מעורבת עם גבינה מגוררת וירקות כמו תרד, סלק או שהם עשויים להיות מבוססים על רסק בדרגות שונות (קרי, רסק גס עד מחית) של תפוחי אדמה, פטריות, דלעת, ערמונים או ארטישוק. המילויים העיקרים הם גבינה, בטטה, תרד ופטריות.
הרביולי בצורתו יכול להיות בצורה מלבנית, משולשת, חצי סהר או עגול.
רביולי לרוב מוגש כשהוא טובל ברוטב עגבניות - אמנם העגבניות הגיעו לאיטליה כבר במאה ה-16, אך רוטב העגבניות אוזכר לראשונה רק בסוף המאה ה-17, בשנת 1692. מילויים עדינים לרוב ידרשו רטבים עדינים יותר, כגון כאלה המבוססים על עלי מרווה המטוגנים בחמאה, ולעיתים אף רוטב פסטו. [ויקיפדיה]
- 200 גרם קמח
- 2 ביצים
- כף שמן זית
-
רבע כפית מלח
מצרכים למלית:
- 400 גרם עלי תרד שטופים
- 8 כפות גבינת ריקוטה
- 1 בצל קטן קלוף וחתוך לקוביות קטנות
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל
-
חלמון ביצה להדבקת הרביולי
מצרכים לרוטב:
- כוס וחצי שמנת מתוקה
- רבע כוס עגבניות מיובשות לחות
- 2 כפות צנוברים קלויים
- 5 קוביות תערובת איטלקית דורות
- מלח ופלפל
דרך הכנה
אופן הכנת הבצק:
- - מכניסים את כל המצרכים של הבצק למעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד.
- - מוציאים את הבצק, עוטפים אותו בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-20 דקות.
אופן הכנת המלית והרביולי:
- - מאדים את הבצל במחבת קטנה עם שמן זית ומעבירים לקערה.
- - חולטים את התרד במים רותחים עם חצי כפית מלח כ-3 דקות, מסננים ומקררים.
- - סוחטים היטב את התרד מנוזלים וקוצצים אותו בעזרת סכין.
- - מערבבים היטב בקערה את הבצל, התרד, גבינת הריקוטה, המלח והפלפל.
- - על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי דק בעזרת מערוך וחותכים עיגולים בעזרת כוס הפוכה.
- - מורחים חלמון ביצה מסביב לעיגול ומניחים במרכז כפית גדולה של מלית תרד וריקוטה.
- - מקפלים את העיגול לחצי ומהדקים היטב את השוליים.
- - מבשלים את הרביולי בסיר עם מים רותחים, חצי כפית מלח וכפית שמן זית עד שהם צפים.
אופן הכנת הרוטב:
- - מחממים את השמנת בסיר קטן ומוסיפים את קוביות התערובת האיטלקית, הצנוברים והעגבניות המיובשות.
- - מערבבים היטב ומתבלים במלח ופלפל
- - מבשלים על אש בינונית כ-5 דקות עד לסמיכות קלה, יוצקים מעל הרביולי ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה חגיגית [אירנצוק] - עוגת גבינה אפויה
- קובה בורגול מטוגנת [אבי מ.] -
- מרובעי מרנג ופירות [אבי מ.] - קינוח מרנג ופירות ללא קרם
- תפוחים אפויים [אבי מ.] -
- דגים ברוטב פיקנטי [שפית בהתהוות] - דג ברוטב
- סלט פלפלים חריף [אבי מ.] -
- פשטידת תירס (הכנה קלילה) [אורזיגל] - פשטידה של לערבב ולאפות, קלה וטעימה מאוד