בורקס בשר
בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל

12 מנות

ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 1 בצק עלים (1קג')
- 600 ג בשר בקר טחון
- 5 בצלים גדולים
- 350 ג' שמפיניון טריות
- 1.5 כף פפריקה מתוקה
- 1 כף כמון
- 0.5 כף פלפל שחור
- 0.5 כף מלח
- 1 כף אבקת מרק עוף
- שומשום לפיזור
- 1 ביצה
דרך הכנה
- 1.תחילה יש לטגן את הבצל הקצוץ עד להפיכתו לצבע חום בהיר.
2.להוסיף את פיטריות השמפניון החתוכות לתוך הבצל המטוגן ולטגן יחדיו כ-3 דקות או עד אשר הפיטריות מתרככות.
3.במחבת נפרדת יש להניח את הבשר הטחון עם כף שמן ובעזרת כף עץ לפורר את הבשר ולטגנו עד לבישולו. (אם יש נוזלים יש לאדותם)
4.לקחת את הבצל עם הפיטריות והבשר המטוגן ולשלבם לעיסה אחת.
5. יש להניח את העיסה (יש הרבה) בסיר על האש ולצרף את כל התבלינים שנרשמו עד שנוצרת עיסה אחידה בצבעה. את העיסה עם התיבול יש לבשל כ-5 דקות תוך ערבוב מתמיד שלא ידבק לסיר.
6. מחכים עד שהעיסה תתקרר.
7.חותכים את הבצק עלים ל-4 רצועות לרוחב.
8. יש להניח כמות נדיבה של העיסה הקרה על הבצק העלים (לא לפחד מהכמות תאמינו לי זה ייסגר) ולגלגל לרולדה .
9. לפני ההכנסה לתנור יש לעשות 7 חתכים לעומק (לא על כל עומק הרולדה יש להשאיר את הבורקסים מחוברים קצת) על גבי הרולדה בגודל הבורקסים שתרצו ואו לחילופין מכל רולדה לעשות שבלול כלומר לגלגל את הרולדה סביב עצמה , לא להדק חזק , הבצק תופח בתנור.
10.על רולדת הבצק יש למרוח ביצה ולפזר שומשום.
11. להכניס לתנור חם 250 מעלות עד שהבורקס מוזהב מלמעלה.35 דקות לערך.
הערות
ניתן להחליף את הפיטריות הטריות בפטריות חתוכות מקופסה. נוצרות 4 רולדות גדולות ויפות .
הכי חשוב לטעום את העיסה בזמן הכנסת התבלינים במיוחד לעניין המלח, כל אחד וטעמו האישי.
הכי חשוב לטעום את העיסה בזמן הכנסת התבלינים במיוחד לעניין המלח, כל אחד וטעמו האישי.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


6
2
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -