עוגת שכבות מוס- ללקק את האצבעות
עוגה מדהימה, מס' שכבות לבחירתכם, הילדים מתים עלייה


מרכיבים לעוגה:
- 6 ביצים
- פודינג שוקולד
- 200 גרם סוכר
- חמאה לשימון התבנית
מרכיבים למוס הראשון:
מרכיבים למוס השני:
אופן הכנת שכבת העוגה:
1. מפרידים בין החלבון לחלמון בכול 6 הביצים
2. טורפים 6 חלבונים עם 200 גרם של סוכר עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.
3. מוסיפים בהדרגה אחד אחד 6 חלמונים.
4. מוסיפים את פודינג השוקולד
5. משמנים נייר אפייה בחמאה (נורא חשוב לשמן את התבנית טוב!! על מנת שלאחר מכן יהייה קל יותר להסיר את העוגה מנייר האפייה.. שהרי השכבה תחזור על עצמה כמה פעמים בעוגה)
6. שופכים את מה שהתקבל לתוך התבנית (קוטר 26)
7. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות
8. מצננים את העוגה לאחר שהיא מוכנה
* העוגה מוכנה כאשר מכניסים קיסם באמצע והוא יוצא יבש
אופן הכנת המוס הראשון:
1. טורפים יחד את כול החומרים
2. את מה שמתקבל מורחים בצורה יפה על העוגה ומכניסים למקרר
אופן הכנת המוס השני:
1.ממיסים את השוקולד המריר ושוקולד החלב יחד עם 3 כפות החלב
(עדיף להמיסם מעל סיר עם מים רותחים- או סיר כפול)
2. טורפים במיקסר את השמנת המתוקה ו-2 כפות הסוכר
3. מערבבים את החלב המומס עם השוקולד יחד עם מה שטרפנו במיקסר וטורפים את זה עוד קצת.
4. את מה שהתקבל מורחים בצורה יפה על העוגה מכניסים למקרר לצינון.
המלצות לאופן הכנת השכבות:
המלצה 1: שכבת עוגה, שכבת מוס 1, שכבת מוס 2.
המלצה 2: שכבת עוגה, מוס 1, שכבת עוגה, מוס 2, שכבת עוגה, מוס 1.
אני בדרך כלל מכינה לפי ההמלצה השנייה, העוגה יוצאת בעלת 6 שכבות, משהו מדהים!!!!! הילדים פשוט טורפים אותה! מצויינת!!!


- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -