עוגת סולת


ציון גולשים:
9.5
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 5 ביצים
- 1כוס סוכר
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס קמח
- 1.5 כוסות סולת
- 4 כפות שקדים או אגוזים גרוסים
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 1 כוס שמן
- 1.5 כוסות מיץ תפוזים
לסירופ:
- 1 כוס סוכר
- 1 כוס מים
- מיץ מחצי לימון
דרך הכנה
- לערבב חומרים יבשים
- להקציף ביצים שלמות עד לקצף בהיר ותפוח, להוסיף סוכר בהדרגה
- לערבב חומרים יבשים עם שמן ומיץ תפוזים
- לקפל בעדינות לתוך הקצף
- לאפות בתבנית חד פעמית בינונית ב- 180 מעלות עד שהעוגה יבשה
- את מרכיבי הסירופ מבשלים עד לסמיכות
הערות
1 לחתוך את העוגה בעודה חמה
2 לצקת סירופ קר אם העוגה חמה, או סירופ חם על עוגה קרה ( טמפרטורת חדר )
2 לצקת סירופ קר אם העוגה חמה, או סירופ חם על עוגה קרה ( טמפרטורת חדר )
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- אנטריקוט בתנור [tommf] - מאוד קל וטעמים משגעים
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.