סופגניות במילוי קרם אנגלז ובזיליקום


1/2 ק"ג קמח
25 גרם שמרים
4 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
4 ביצים
1/3 כוס חלב פושר
מעט רום
80 גרם חמאה רכה
שמן לטיגון עמוק
מצרכים להכנת קרם אנגלז בזיליקום:
1 ליטר חלב
1/2 כוס קמח
8 חלמונים
8 כפות סוכר
8 קוביות בזיליקום דורות
אופן הכנת הסופגניות:
1. מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם השמרים
2. מוסיפים חלב, סוכר, ביצים ורום ומעבדים עם וו לישה במהירות נמוכה עד לקבלת בצק.
3. מוסיפים מלח ומעבדים כ-5 דקות.
4. מוסיפים את החמאה ומעבדים עד שהבצק נהיה אחיד.
5. מוציאים את הבצק ומניחים בקערה, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
6. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח ויוצרים כ-15 כדורי בצק
7. משמנים את הכדורים במעט שמן שלא יתיבשו ונותנים להם לתפוח עד שיכפילו את נפחם.
8. מחממים סיר גדול עם שמן ומטגנים את הסופגניות כ-2 דקות מכל צד, מוציאים ומניחים על נייר סופג.
אופן הכנת קרם אנגלז בזיליקום:
1. מחממים בסיר את החלב עם קוביות הבזיליקום.
2. מערבבים בקערה את החלמונים עם הסוכר והקמח.
3. כאשר החלב הגיע לנקודת רתיחה שופכים אותו לתוך הקערה עם החלמונים ומערבבים היטב.
4. מחזירים את התערובת לתוך הסיר ומבשלים על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לסמיכות רצויה.
5. מעבירים לקערה את הקרם, מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-4 שעות.
6. מכניסים את הקרם לתוך שק זילוף וממלאים את הסופגניות בקרם, מפזרים מעל מעט אבקת סוכר ומגישים
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- חלבה ביתית [אבי מ.] - להכנת המתכון דרוש מדחום לסוכר או מיומנות בבדיקת דרגות בישול הסוכר.
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- עוגיות חמאה [אבי מ.] - עוגיות חמאה נימוחות.