לביבות בטטה עם ג'ינג'ר

12 מנות

קושי: קל הכנה
» תוספות
מרכיבים
1 ק"ג בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
1 כוס קמח לבן
1 ביצה
5 קוביות ג'ינג'ר דורות
מלח ופלפל שחור
2 כפות חמאה
מצרכים לרוטב:
1 גביע קרם פרש
1/4 כוס עירית קצוצה
מלח ופלפל
דרך הכנה
1. מבשלים את הבטטות בסיר בינוני עם מים כ-10 דקות עד לריכוך הבטטות
2. מסננים את הבטטות מנוזלים.
3. מועכים בקערה את הבטטות עד לקבלת מחית, מוסיפים את הביצה, קוביות הג'ינג'ר, קמח, מלח ופלפל ומערבבים היטב עד לקבלת מרקם אחיד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
4. מוציאים את התערובת מהמקרר ויוצרים לביבות.
5. מחממים חמאה במחבת גדולה ומכניסים את הלביבות, מטגנים כ-3 דקות מכל צד ומוציאים מהמחבת
6. בקערית קטנה מערבבים את הקרם פרש עם העירית ומתבלים במלח ופלפל
7. מניחים על צלחת קרם פרש ומעל את הלביבות ומגישים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


1
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגה בחושה משוישת [אבי מ.] - עוגה בחושה מהירה משוישת בסוכר חום וקינמון
- אזני המן מבצק פריך [אבי מ.] -
- סופריטו עוף ותפוחי אדמה [אבי מ.] -
- חלבה ביתית [אבי מ.] - להכנת המתכון דרוש מדחום לסוכר או מיומנות בבדיקת דרגות בישול הסוכר.
- מרק תירס ונטיפי ביצים [אבי מ.] -
- סופגניות - מתכון בסיסי [אבי מ.] -
- עוגיות חמאה [אבי מ.] - עוגיות חמאה נימוחות.