Pesto
תפריט
ה', 22 אוג 2019, 09:07
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

סלט סלק

טעים מאד וקל להכנה    

מאת: ינשופית ::: צפיות: 8055   

סלט סלק
10 מנות
30 דקות ופחות
 
מרכיבים
  • 4 ראשי סלק
  • 4  בצלים ירוקים קצוצים דק  
  • מרינדה
  • 3 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות שמן(קנולה)
  • 3 כפות רוטב מייפל
  • מלח לפי הטעם  
דרך הכנה
  1. מבשלים את הסלק במים עם הקליפה עד שמתרכך.
  2. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות
  3. מוסיפים את הבצל הירוק.
  4. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב (רצוי בשייקר)  ומוסיפים לסלק.
  5. מערבבים היטב ומצננים.  
הערות
מומלץ להכין יום מראש.
אפשר להחליף את הלימון בחומץ. ככלל, אפשר לטעום את המרינדה לפני שמוסיפים אותה לסלק, ו"לתקן" טעמים על פי הבחירה האישית.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
8
הסלק מלא סוכר ולפיכך מספיק מתוק. לכן לא ברור למה להוסיף סירופ מייפל?
7
הסלק טעים מאד כשהוא חי, לא צריך לבשל
6
אני חושב שרצוי לקלף קודם הבישול היות שצמוד אליו המוו בוץ שלא יורד בשטיפה של ברז פשוט יותר נקי
5
ינשופית (מקצוענ/ית)
על מנת לשמור על ערכו התזונתי. כמו כן קל יותר לקלף אותו כשהוא מבושל.
4
למה צריך לבשל את הסלק בקליפתו?
3
תודה,
יוצא טעים ומעניין
2
ינשופית (מקצוענ/ית)
המרינדה היא השמן הלימון/חומץ והמלח. בהצלחה ובתיאבון
1
שלום רב,כתוב כאן מרינדה וגם שמן ,לימון,מייפל.האם זה המרינדה או בנוסף?ואם כן מהי המרינדה?
תודה
סלט סלק By , 2007-12-13T11:08:36+02:00 סלט סלק טעים מאד וקל להכנה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 10 Tags: none Ingredients: - 4 ראשי סלק 4  בצלים ירוקים קצוצים דק   מרינדה 3 כפות מיץ לימון 4 כפות שמן(קנולה) 3 כפות רוטב מיי... Instructions: מבשלים את הסלק במים עם הקליפה עד שמתרכך. מצננים, קולפים וחותכים לקוביות קטנות מוסיפים את הבצל הירוק. מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב (רצוי בשי...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר