Pesto
תפריט
א', 08 דצמ 2019, 03:34
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

קדירת בשר ואורז בעלי מנגולד

מנה נפלאה!! מתאימה מאד לאירוח    

מאת: ינשופית ::: צפיות: 6655   

קדירת בשר ואורז בעלי מנגולד
16 מנות
שעתיים ויותר
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג בשר טחון
  • 1/2 ק"ג בשר עוף טחון
  • 4 כפות שמן
  • 1 כף סוכר חום
  • 1/2 כוס מים
  • 2 בצלים חתוכים לקוביות.
  • חופן צימוקים שחורים(אפשר גם שזיפים מיובשים)
  • 2 כפיות מלח.
  • 1 כפית פלפל שחור.
  • 1 כפית קינמון.
  • 1 כפית אגוז מוסקט.
  • 1 כפית אבקת הל..
  • 2 חופנים של צנוברים.
  • 2 כוסות אורז בסמטי
  • 4.5 כוסות מיים רותחים.
  • צרור עלי מנגולד (אפשר בעונה עם עלי גפן)
דרך הכנה
  1. לחמם את השמן, הסוכר וחצי כוס המים.
  2. להוסיף את קוביות הבצל לטגן 2 דקות, לכסות את הסיר ולבשל עוד כמה דקות.
  3. להוסיף את הבשר ולבחוש היטב על מנת למנוע היווצרות קוביות.
  4. להוסיף את הצימוקים, הצנוברים וכל התבלינים ולהמשיך ולבחוש תוך כדי בישול.
  5. להוסיף את האורז לאחר שנשטף ויובש היטב. לערבב עוד 2 דקות ולכבות את האש.
  6. לפרוס על תבנית גדולה משומנת עלי מנגולד.
  7. לשפוך ולפזר התערובת של הבשר.
  8. להוסיף את המים הרותחים.
  9. לכסות בעלי מנגולד.
  10. לכסות בנייר אלומיניום.
  11. לאפות שעתיים בחום 150 מעלות ועוד שעתיים בחום 120 מעלות
הערות
כל מנה - 4 נקודות בניקוד שומרי משקל
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ראובן מ. (עורך)
סעיף 3 כולל את שני הסוגים
2
במתכון כתוב 1/2 ק' בשר טחון. מה עושים איתו?
1
ponpon (במטבח)
ציון 10
אכלתי, ממש מעדן!
קדירת בשר ואורז בעלי מנגולד By , 2007-12-27T09:27:40+02:00 קדירת בשר ואורז בעלי מנגולד מנה נפלאה!! מתאימה מאד לאירוח Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 16 Tags: none Ingredients: - 1/2 ק"ג בשר טחון 1/2 ק"ג בשר עוף טחון 4 כפות שמן 1 כף סוכר חום 1/2 כוס מים 2 בצלים חתוכים לקוביות. ... Instructions: לחמם את השמן, הסוכר וחצי כוס המים. להוסיף את קוביות הבצל לטגן 2 דקות, לכסות את הסיר ולבשל עוד כמה דקות. להוסיף את הבשר ולבחוש היטב על מנת למנוע היווצרות קוב...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר