עוף עם אורז מטוגן ועשבי תיבול - בתנור
מנה עם ניחוח נהדר

6 מנות

ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 עוף שלם
- 2 כוסות אורז
- 6 קוביות "דורות" תיבול אסייתי
- 5 קוביות "דורות" תיבול צרפתי
- 2 בצלים גדולים
- שמן לטיגון
- מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, שום גבישי
- לעיטור: 1/2 צרור שמיר טרי קצוץ
דרך הכנה
- לקצוץ את הבצל ולטגן בסיר עד שקיפות
- להוסיף את את האורז לערבב ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב במשך כ- 10 דקות.
- להוסיף את קוביות התיבול ולערבב על הבלעה מוחלטת.... איזה ניחוח משגע.
- להפריד בזהירות את מעטה עור העוף (לא להסיר) לחצות באיזור חזה העוף (לא לפרק) ולתבל במלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה ושום גבישי. להחדיר את התיבול גם בין מעטפת העור לעוף.
- להעביר לתבנית המתאימה עם הגב כלפי מעלה לתנור.
- סביב העוף להניח את האורז המטוגן והמתובל.
- להוסיף במתינות על האורז 2 כוסות מים.
- לכסות היטב ברדיד אלומיניום ולהכניס לתנור בחום גבוה למשך 15 דקות' ואח"כ להוריד לחום בינוני לשעה וחצי ושוב גבוה ל- 30 דקות.
- לאחר כשעתיים להסיר את רדיד האלומיניום ליצוק על האורז 3 כפות שמן ופלזר עוד כפית מלח. ליצוק עוד כוס וחצי מים להחזיר לתנור מכוסה ל- 30 דקות נוספות בחום גבוה.
- לאחר 20 דקות להסיר את רדיד האלומיניום ולהשחים את העוף עוד כ- 15 דקות.
- לקצוץ שמיר טרי ולפזר על פני האורז.
הערות
מקור: עצמי
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת מייפל [milky] -
- עוגת כושית מדהימה [התנתקות] - טעימה מאוד
- לחמניות לפסח [אבי מ.] - לחמניות קמח מצה מבצק רבוך.
- רוסטביף - בשר צלוי בתנור [אבי מ.] - רוסטביף אנטריקוט צלוי בתנור ומוגש פרוס.
- סלט עגבניות שרי עם בזיליקום [זעבון] - מבית היוצר של יוכי כהן
- דג סלמון בתנור [אבי מ.] - פילה דג סלמון אפוי בתנור, מתכון של ניקי
- פיצה [אבי מ.] - לפיצה אחת גדולה בגודל תבנית תנור או 2 פיצות גדולות רגילות.