Pesto
תפריט
א', 26 ינו 2020, 19:11
110438 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חלת בצל בצורת חמניה

   

מאת: חנהל'ה ::: צפיות: 6720   

חלת בצל בצורת חמניה
4 מנות
שעתיים ויותר
ציון גולשים: 10
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 קילו קמח
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפית מלח
  • שבבי בצל מטוגן - 2 חופנים
  • 1 ביצה
  • 1 כוס מים (250 מ"ל)
  • 1/4 כוס שמן

    לציפוי:
  • ביצה מהולה במעט מים
  • זרעי שומשום
  • מעט מלח אטלנטי
  • מעט קמח


דרך הכנה

הכנת בצק:

בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים 10 דקות.

משמנים מעט את הבצק ומכסים.
נותנים לתפוח כשעה עד שמכפיל את נפחו.
ללוש כדקה ומחלקים את הבצק לשני חלקים
אחד בגודל שני שליש והשני שליש.
מכסים את הכדורים נותנים להם לתפוח

יצירת הפרח:
לוקחים את הבצק הגדול יותר, לשים מעט ומשטיחים
אותו על גבי נייר אפיה שעל תבנית לעיגול בקוטר 22 סנטים בערך בעזרת סכין חדה ומשומנת או בעזרת גלגלת פיצה חורצים אלכסונים ממרכז הבצק, עד ל-1 סנטימטר מהיקף העיגול.
מקפלים את המשולשים שנוצרו כלפי חוץ.

ללוש קלות את הבצק הקטן ולימור ממנו עיגול בגודל תפוז ולהציב במרכז הפרח.
להתפיח התפחה שניה כשעה (מכוסה).
- צילומים של תהליך הכנת הפרח.

ציפוי ואפייה
מברישים בביצה מהולה במעט מים
מפזרים על הכדור הקטן זרעי שומשום.
מפזרים מעט מאוד מלח אטלנטי - מספר גריגירים בלבד.
חורצים קוים על העלים של הפרח בעזרת סכין חדה משומנת
מפזרים מעט קמח ואופים כ- 30 דקות בחום בינוני עד השחמה.


מבוסס על רעיון/מתכון של מרילין בפורום מתכונים נט.

הערות

 צעד אחר צעד ניתן לראות כאן.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
5
חנהלה היקרה, לצערי, כשכותבים באינטרנט ללא אפשרות להעביר רגשות, הבעות פנים, מתקבלת התחושה, כנראה במקרה...»»
4
חנהל'ה (מקצוענ/ית)
3
שלום חנהלה, אני מכירה את החלה הזו מהאתר של מרילין-mablogria . כל הזכויות שמורות לה. כבר הכנתי את החלה...»»
2
ציון 10
1
ציון 10
ניראה נהדר טעים ומרשים הבוקר אפיתי את הלחם הזה וניחטף תודה לני
חלת בצל בצורת חמניה By , 2008-02-24T02:06:21+02:00 חלת בצל בצורת חמניה Prep Time: PT20M Cook time: שעתיים ויותר Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1/2 קילו קמח כף שמרים יבשים 2 כפית מלח שבבי בצל מטוגן - 2 חופנים 1 ביצה 1 כוס מים (250 מ"ל) ... Instructions: הכנת בצק: בקערה גדולה מערבבים את כל החומרים היבשים מוסיפים את שאר המצרכים ולשים 10 דקות. משמנים מעט את הבצק ומכסים. נותנים לת...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
  • סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
  • לחם בקלות - חלק ב' [הדרכה] - בהמשך לסדרה על הכנת לחמים, נדבר על אפשרויות שונות בהכנת המרקם, על הגימור וכמויות....
הנצפים ביותר