Pesto
תפריט
א', 25 אוג 2019, 02:13
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מרק כרובית חלבי

   

מאת: חנהל'ה ::: צפיות: 4564   

* תמונה להמחשה Robert Judge, via Wikimedia Commons
מרק כרובית חלבי
6 מנות
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1 ראש כרובית בינוני - חתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה גדולים - חתוכים לקוביות
  • 2 גזרים גדולים - חתוכים לקוביות
  • 2 בצלים בינוניים - קצוצים
  • 5 גבעולים יפים של סלרי - לקצוץ בנפרד את הגבעולים ובנפרד את העלים
  • 25 גרם חמאה
  • 6 שיני שום גדולות - קצוצות
  • 2 כפות שמן
  • 2 כפיות אבקת מרק עוף
  • 2 כפיות פלפל לבן
  • 2 כפיות מלח
  • 1 שמנת מתוקה
דרך הכנה
  1. בסיר לטגן את הבצל עד הזהבה עמוקה.
  2. להוסיף את השום הקצוץ ולטגן תוך כדי ערבוב.
  3. להוסיף את ענפי הסלרי הקצוצים לערבב, אח"כ את הגזר, אחריו את תפוח האדמה, ובסוף את הכרובית - ולערבב.
  4. להוסיף את עלי הסלרי הקצוצים ולערבב.
  5. להוסיף מים כמעט עד לשפת הסיר.
  6. לבשל עד הרתחה, להוסיף את מרק העוף ולבשל עד ריכוך הירקות.
  7. להוסיף את המלח והפלפל הלבן ולהמשיך בבישול על להבה נמוכה עוד כ- 20 דקות.
  8. להוסיף את השמנת המתוקה תוך כדי בחישה ולהביא לרתיחה.
  9. להגיש חם.
הערות
ממש מעדן.
מקור: עצמי
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
1
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
מרק כרובית חלבי By , 2008-02-24T02:09:32+02:00 מרק כרובית חלבי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 6 Tags: none Ingredients: - 1 ראש כרובית בינוני - חתוך לקוביות 2 תפוחי אדמה גדולים - חתוכים לקוביות 2 גזרים גדולים - חתוכים לקוביות 2 בצלים בינוניים - קצוצים ... Instructions: בסיר לטגן את הבצל עד הזהבה עמוקה. להוסיף את השום הקצוץ ולטגן תוך כדי ערבוב. להוסיף את ענפי הסלרי הקצוצים לערבב, אח"כ את הגזר, אחריו את תפוח האדמה, ובס...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר