עוגת שוקולד שחבל על הזמן
עוגת שוקולד רטובה

12 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות
מרכיבים
- 5 ביצים
- 5 כפות קמח
- כוס סוכר
- כפית אפקת אפייה
- 250 גרם שוקולד חלב או מריר
- 200 גרם חמאה
- 100 גרם אגוזי מלך
דרך הכנה
- מקציפים את הביצים, מוסיפים את הסוכר, מקציפים, מוסיפים את הקמח והאפקת אפיה ומקציפים.
- ממיסים על חום נמוך את החמאה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהכל נמס.
- כשהחמאה והשוקולד מתקרר קצת מוסיפים אותה לכלל התערובת ומקציפים.
- חותכים את האגוזים גס ומוסיפים לתערובת.
- מחממים מראש את התנור על חום 180 מעלות למשך 25 דקות.
- כאשר בודקים שהעוגה מוכנה, היא מצריכה להיות בחצייה רטובה.
- לרוטב מעל אני ממיסה 50 גרם שוקולד, קצת חמאה וקצת חלב.
הערות
ניתן להתשמש בשוקולד או מריר או חלב, אני מעדיפה את החלב כי אז יוצא מתוק יותר.
ניתן להגיש את העוגה חמה כמו בראוניז או להכניס למקרר ולאכול אותה כשתהיה קרה (המלצה שלי להכניס למקרר)
ניתן להגיש את העוגה חמה כמו בראוניז או להכניס למקרר ולאכול אותה כשתהיה קרה (המלצה שלי להכניס למקרר)
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -
- אראנצ'יני - כדורי אורז סיציליאנים [אבי מ.] - גירסה במלית גבינה ובמלית בשר.
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- עוגת שיש מעולה [דינהצדיקה] - עוגה טעימה ביותר
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת