רוטב שמנת פטריות
בלי שמנת

2 מנות
דל שומן

קושי: קל הכנה
» תוספות
מרכיבים
- חצי בצל
- כפית קמח
- כוס חלב
- 2 שיני שום
- סלסלת פטריות שמפניון
- שמן כלשהו לטיגון
- פלפל ומלח
דרך הכנה
- מטגנים על אש נמוכה את הבצל עד שנהיה שקוף.
- מוסיפים את הפטריות פרוסות, שום חתוך דק המלח והפלפל ומחכים שהפטריות ישחירו.
- מערבבים בתוך כוס את החלב והקמח עד שאין גושים.
- יוצקים את התערובת דרך מסננת למחבת על אש נמוכה ומערבבים עד שיוצאת תערובת לא סמיכה מידי ולא נוזלית מידי, אם התערובת סמיכה מידי מוסיפים חלב.
הערות
אני אישית מעדיפה להשתמש בחלב והקמח במקום שמנת כי לי זה יותר טעים והכי חשוב פחות משמין.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- צמת שמרים [אבי מ.] -
- סהרוני שמרים פרג (פרסבורגר) [אבי מ.] - סהרוני בצק שמרים עשיר במלית פרג
- נתחי חזה עוף בערמונים [אבי מ.] -
- כנפיים עם אורז וירקות בתנור [סביון] - מנה עיקרית
- מיני עוגות לימון במלית קרם לימון [אבי מ.] - עוגות לימון אישיות.
- כפתורי חמאה [אבי מ.] - עוגיות חמאה פריכות בטעם וניל.
- דג סלמון ביין לבן [רגבקוק] - דגים