עוגת אגוזים וקוקוס לפסח
עוגה עשירה לפסח

18 מנות

» עוגות
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
- חומרים לעוגה:
6 ביצים
כוס סוכר
½ כוס קמח מצה מנופה
כפית אבקת אפיה
כוס פתיתי קוקוס
¾ כוס אגוזים גרוסים
100 גרם פתיתי שוקולד או שוקולד מריר מגורד על פומפייה גסה.
כפית נס קפה
3 כפות יין אדום מתוק
- חומרים לקרם:
- 2 קופסאות שמנת מתוקה (1/2 ליטר)
- 1/2 כוס חלב
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3כפות אבקת סוכר
- כפית שטוחה נס קפה -(לא הכרחי)
- להרטבת העוגה:
- 2 כפיות גדושות נס קפה
- 4-6 כפיות סוכר (לפי הטעם) (לא הכרחי)
- 300 מיליליטר מים רותחים
דרך הכנה
- לחמם תנור ל- 180 מעלות.
- לשים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח מצה, אבקת אפיה, קוקוס, אגוזים, שוקולד ונס קפה.
- להפריד את הביצים.
- להקציף את החלמונים עם ½ כוס סוכר + יין לקצף בהיר.
- להקציף את החלבונים לקצף יציב ולהוסיף את הסוכר הנותר.
- להוסיף לקצף החלבונים את קצף החלמונים ולהקציף עד אשר הכול מתאחד.
- להוסיף בזהירות בבחישה עדינה ביד את החומרים היבשים.
- לשמן תבנית אפיה בקוטר 26 ס"מ, לשפוך את הבלילה ולאפות בתנור בין 50-60 דקות.
כשאפוי להוציא מהתנור לחצות במרכזה לשני שכבות. - להכין כוס קפה גדולה- מ2 כפיות אבקת נס קפה סוכר ומים רותחים.
- לשפוך על שני חלקי העוגה את הקפה ולקרר היטב.
- להכין קרם מ 500 מיליליטר שמנת מתוקה + חצי כוס חלב + 3 כפות אבקת סוכר + כפית נס קפה + 2 כפות אינסטנט פודינג וניל.
- למרוח חלק מהקרם על מחצית העוגה, לכסות בשכבה השנייה, ולמרוח את שאר הקרם למעלה ובשוליים.
- ניתן לקשט בפתיתי שוקולד.
הערות
רצוי להכין יום קודם
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- לחם קל הכנה ללא לישה [אבי מ.] - לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- ממרח בצל [אבי מ.] - להגשה על טוסטים, פרוסות באגט ג'בטה או בייגל.
- פילאף אורז עם פירות יבשים [אבי מ.] - תבשיל אורז מתובל וריחני בתוספת פירות יבשים.