מיני עוגות לימון במלית קרם לימון
עוגות לימון אישיות.

12 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» קינוחים
ציון גולשים:
9.3
[3 מדרגים]
מרכיבים
לעוגות:
3/4 1 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
100 גר' חמאה רכה
2/3 כוס סוכר
4 ביצים טרופות מעט
1 כף מיץ לימון
2 כפיות גרידת קליפת לימון
1/2 כוס חלב
למלית:
1 כוס מים
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים טרופים
1/4 כוס מיץ לימון טבעי מסונן
1 כפית גרידת קליפת לימון
20 גר' חמאה
דרך הכנה
- מחממים את התנור ל-160°, מניחים עטרות נייר (מנג'טים)בתבנית שקעים(12).
- להכנת המלית - מערבבים בסיר קטן את המים, הקורנפלור והסוכר, מחממים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד להתעבות התערובת, מסירים מהאש.
- טורפים מעט את החלמונים בקערה, מוסיפים מספר כפות מהתערובת לחלמונים ומערבבים, מחזירים את תערובת החלמונים לסיר ומחממים בבחישה עד שהתערובת מסמיכה מאד, כ-3 דקות.
- מסירים מהאש ומוסיפים את מיץ הלימון, גרידת קליפת הלימון והחמאה ומערבבים עד להמסת החמאה, מניחים לצינון מלא.
- להכנת העוגות - מנפים את הקמח ואבקת האפיה.
בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת בהירה ואוורירית, מוסיפים את הביצים אחת לאחר השניה, מוודאים לפני ההוספה שהביצה הקודמת הובלעה בתערובת, ממשיכים להקציף לתערובת קלה. - מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת קליפת הלימון, מוסיפים את הקמח לסירוגין עם החלב ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את התערובת לעטרות הנייר עד לשליש הגובה, מניחים 2 כפיות מלית במרכז על התערובת, ממלאים בשארית התערובת.
- אופים כ-25 דקות עד להשחמה קלה, מוציאים ומצננים על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- אנטריקוט בתנור [tommf] - מאוד קל וטעמים משגעים
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.