Pesto
תפריט
ב', 09 דצמ 2019, 14:49
110436 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ליקר בננה

   

מאת: שלקה ::: צפיות: 7836   

ליקר בננה
יום לפחות
קושי: קל הכנה
 
מרכיבים
  • 2 בננות צהובות מקולפות וחתוכות לעיגולים
  • 4 כוסות וודקה
  • 2 כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר
  • 2 כפיות תמצית ווניל
דרך הכנה
  1. שמים בצנצנת את הבננות והוודקה. כל חלקי הבננה חייבים להיות מכוסים לחלוטין בוודקה (אחרת הבננות משחירות ויוצא ליקר בטעם בננות רקובות. לא מומלץ.)
    לכן שמים מעל הבננות מכסה פלסטיק או כל דבר אחר שישמור אותן למטה.
    אוטמים היטב ומניחים במקום קריר ואפל למשך שבועיים.
  2. ממיסים בסיר על האש את הסוכר עם המים תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס לגמרי. מניחים להצטנן.
  3. מסננים את הבננות והוודקה דרך מסננת צפופה או בד ומניחים עד שהמשקעים יורדים והנוזל נעשה צלול.
  4. מעבירים לכלי אחר (ללא המשקעים) ומוסיפים את מי הסוכר והווניל.
  5. מערבבים היטב ומוזגים לבקבוקים אטומים.
הערות
 המתנה של 1 עד 3 חודשים ישפרו את הטעם.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
צריך דווקא וודקה?
או שכהל 95 אחוז גם טוב.
2
שלקה (מקצוענ/ית)
ליקר אתרוגים אפשר לעשות באותה שיטה כמו לימונצ'לו. (חפשי באתר.)
בהצלחה.
1
אפשר לעשות את אותו המתכון גם עם אתרוגים?
וא"כ מה כמות האתרוגים הנדרשת?
ליקר בננה By , 2008-04-24T18:34:09+03:00 ליקר בננה Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 2 בננות צהובות מקולפות וחתוכות לעיגולים 4 כוסות וודקה 2 כוסות מים 3 כוסות סוכר 2 כפיות תמצית ווניל ... Instructions: שמים בצנצנת את הבננות והוודקה. כל חלקי הבננה חייבים להיות מכוסים לחלוטין בוודקה (אחרת הבננות משחירות ויוצא ליקר בטעם בננות רקובות. לא מומלץ.) לכן שמים מעל הבננות מכסה פלסטיק ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר