סמבוסק במילוי חומוס
* By I, Calcagnile Floriano, User:Florixc , via Wikimedia Commons

15 מנות
טיגון עמוק

קושי: בינוני
» מתאבנים» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
8
[4 מדרגים]
מרכיבים
גירסת בצק שמרים:
גירסת בצק רגיל:
למילוי:
- 20 גר' שמרים טריים או 2 כפיות שמרים יבשים
- 1/2 קג' קמח
- 2 כפיות סוכר
- 1 כף שמן
- 1 כוס מים (בערך)
גירסת בצק רגיל:
- 1 קג' קמח
- 3/4 כוס שמן
- 4 כפיות אבקת אפיה
- 1/2 כפית מלח
- 2 כוסות מים (בערך)
למילוי:
- 2 כוסות חומוס יבש שהושרה לילה שלם במים*
- 2 בצלים קצוצים
- 2 כפות שמן
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/2 כפית פפריקה
- פלפלת אדומה חריפה לפי הטעם
דרך הכנה
- מערבבים את חומרי הבצק בקערה או בעזרת מיקסר עם וו לישה עד שמתקבל בצק רך וגמיש, באם יש צורך מוסיפים מעט קמח או מים, מכסים ומניחים כחצי שעה למנוחה.
- מבשלים את החומוס במים עד לריכוך, מסננים, מטגנים את הבצל במחבת בשמן ומוסיפים את התבלינים, טועמים ומתקנים תיבול.
- מכניסים לקערת מעבד מזון או מכונת בשר את החומוס המבושל עם התבלינים ומעבדים לתערובת אחידה מעט גסה.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי 1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בגודל הרצוי, מניחים כף מהמלית במרכז העיגול ומקפלים וסוגרים לשניים, צובטים את קצות הכיסן למניעת יציאת התוכן ומשטחים מעט.
- מטגנים בשמן עמוק, בכל פעם כמה יחידות עד שהן מזהיבות ומוציאים לספיגת עודפי שמן על מגבת נייר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- קרוסטיני עם טפנד זיתים שחורים ופלפלים קלויים [שף אמיר מרקוביץ'] - ב-3 צבעים בשמן הרב דה פרובנס
- עוגת שוקולד טובה [אבי מ.] - עוגת שוקולד מצוינת לכל מטרה
- עוגת גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת גבינה שוקולד מריר בציפוי קרם שוקולד.
- פסטה ברוטב דלעת [אבי מ.] -
- חזה עוף ברוטב תאנים [אבי מ.] -
- מוס לימונצ'לו [אבי מ.] -
- מאפה איטריות וירקות [אבי מ.] -