תחתיות ארטישוק במילוי פטריות
עם עשבי תיבול דורות

5 מנות
אפיה משולב

קושי: קל הכנה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 10 יחידות תחתיות ארטישוק
- מיץ מלימון אחד
- 2 כפות שמן זית
- 2 כוסות מים
- מלח ופלפל גרוס
מצרכים למלית: - 15 פטריות שמפיניון בינוניות
- 1 בצל קצוץ
- 2 כפות שמן זית
- 4 קוביות פטרוזיליה דורות
- 2 קוביות כוסברה דורות
- 2 כפות קמח מצה
- 1 ביצה
- 2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת
- מלח ופלפל
דרך הכנה
אופן הכנת הארטישוק:
-
מרתיחים בסיר בינוני את המים יחד עם מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
-
מוסיפים את תחתיות הארטישוק ומבשלים כ-10 דקות.
-
מוציאים את תחתיות הארטישוק ומניחים בתבנית אפייה.
אופן הכנת המלית:
-
קוצצים את הפטריות.
-
מחממים במחבת בינוני את שמן הזית ומוסיפים את הבצל והפטריות. מתבלים במלח ופלפל.
-
מאדים מעט את הבצל והפטריות, מסירים מהאש, שופכים לקערה ומצננים.
-
מוסיפים את קוביות הפטרוזיליה, קוביות הכוסברה, קמח המצה והביצה ומערבבים היטב.
-
ממלאים את הארטישוקים במילוי ומפזרים מעל גבינת פרמז'ן.
-
מכניסים את התבנית לתנור ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך 15 דקות.
-
מוציאים מהתנור את הארטישוקים ומגישים.
הערות
תערובות התיבול של דורות בסגנון צרפתי, איטלקי או אסייתי מקצרים את משך הכנת הארוחה ומעניקים לה טעם מיוחד.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- עוגה בחושה קלת הכנה [אבי מ.] - עוגה בחושה לקפה.
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- דגים אפויים בפלפלים ועגבניות [אבי מ.] -
- אוסובוקו בקר ביין וירקות [אבי מ.] - נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -