Pesto
תפריט
ש', 24 אוג 2019, 13:17
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

לימונצ'לו

ליקר מעולה בטעם לימון לימי הקיץ החמים.    

מאת: שלקה ::: צפיות: 4793   

לימונצ'לו
יום לפחות
קושי: קל הכנה
 
מרכיבים
  • 10 לימונים יפים ושטופים
  • 750 מ"ל כהל מזוקק 95%
  • 4 כוסות מים
  • 3 כוסות סוכר
  • חופן עלי נענע טריים ושטופים היטב
דרך הכנה
  1. קולפים את הלימונים בעזרת קולפן ירקות. חשוב לקלוף רק את החלק הצהוב של הקליפה. (תמיד נשאר קצת לבן על הקליפות. זה לא נורא, אבל השתדלו שיהיה כמה שפחות, כדי שלא יתווסף טעם מריר למשקה.)
  2. מניחים את קליפות הלימון בצנצנת זכוכית בנפח של 3 ליטר.
    אני אוהב בשלב זה לסחוט את המיץ מהלימונים ולהוסיף לצנצנת. (המהדרין מכינים את המשקה רק מהקליפות. לבחירתכם.)
  3. מוסיפים את עלי הנענע ואת האלכוהול. אוטמים היטב ומניחים במקום אפל וקריר למשך שבוע עד שבועיים.
  4. ממיסים בסיר על האש את הסוכר עם המים ומניחים להצטנן.
    מוסיפים את סירופ הסוכר אל שאר המרכיבים. אוטמים ומחכים עוד שבוע.
  5. מסננים את הנוזל עם מסננת גסה. (ניתן לשמור את קליפות הלימון במקפיא ולהשתמש לגרידת לימון בעוגות וכו'.)
  6. מסננים שוב עם מסננת עדינה או בד.
  7. מוזגים לבקבוקים אטומים ושומרים בקירור.
הערות
ניתן לשחק עם כמויות הסוכר והמים לפי הטעם והנסיון.
משקה בחוזק של יותר מ30% רצוי לשמור במקפיא. (פחות מזה הוא יקפא.)
ניתן לקשט את הכוס בעלה נענע.
להגיש קר מאוד ביום חם מאוד.
אין תגובות עדיין
לימונצ'לו By , 2008-05-15T20:34:49+03:00 לימונצ'לו ליקר מעולה בטעם לימון לימי הקיץ החמים. Prep Time: PT20M Cook time: יום לפחות Yield: 0 Tags: none Ingredients: - 10 לימונים יפים ושטופים 750 מ"ל כהל מזוקק 95% 4 כוסות מים 3 כוסות סוכר חופן עלי נענע טריים ושטופים היטב ... Instructions: קולפים את הלימונים בעזרת קולפן ירקות. חשוב לקלוף רק את החלק הצהוב של הקליפה. (תמיד נשאר קצת לבן על הקליפות. זה לא נורא, אבל השתדלו שיהיה כמה שפחות, כדי שלא יתווסף טעם מריר למשקה.) ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר