עוגיות שוקולד ציפס וטחינה
קוקיס בטעם מיוחד, נימוחות
* תמונה להמחשה

30 מנות
אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות אישיות
מרכיבים
- 2 כוסות קמח
- 1 כפית סודה לשתיה
- חבילת חמאה (200 גר')
- חצי כוס אגוזים מרוסקים
- כוס שוקולד צי'פס
- 2 כפות מיץ לימון טבעי
- כף ליקר/ברנדי לטעמך
- רבע כוס סוכר חום
- 1 כוס סוכר (בהחלט אפשר פחות)
- 1 ביצה
- 1/4 כוס טחינה גולמית
דרך הכנה
- לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולהכניס למיקסר עם להב גיטרה
- להוסיף את הסוכר החום והלבן ולערבב באיטיות עד לקבלת מירקם אחיד, אך לא יותר מדי.
- להוסיף את הטחינה
- בינתיים לנפות את הקמח עם הסודה לשתיה
- להוסיף את הביצה למיקסר ולערבל כדקה
- להוסיף את הליקר/ברנדי ומיץ הלימון
- להוסיף את האגוזים הטחונים ופתיתי השוקולד ולערבב הכל כדקה
- להעביר לקערה ולהכניס למקרר לחצי שעה
אפיה
-
בעזרת שתי כפיות לקרוץ מהתערובת ולהניח על מגש אפיה עם נייר אפיה במרווחים (זה מתרחב) ובגודל אחיד ככל האפשר
ראו תמוניות למעלה, לפני ואחרי הכנסה לתנור. - להכניס לתנור שחומם מראש ל-190-200 מעלות
- לאפות כ-12 דקות עד שהשוליים של כל עוגיה משחימות קל ולהוציא מיד, לא לחשוש שזה לא "עשוי". להניח בחוץ כמה דקות (הן שבירות בהתחלה) ולאחר מכן להעביר לצינון על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד לפסח [אבי מ.] - עוגת שוקולד עשירה עם קרם שוקלד ונשיקות מרנג.
- תענוגות שוקולד [אבי מ.] -
- אצבעות לחם שום [moranara] - כמו בסבארו
- בורקיטס [אבי מ.] - שני סוגי בצק ומלית לבחירה
- לחמניות מקמח מלא [ברנדי] - לחמניות אוריריות וטעימות!
- טארט תות שדה בקרם וניל [אבי מ.] - טארט במלית קרם פטיסייר ותותים
- תפוחי עץ מצופים [אבי מ.] - תפוחי עץ על מקל בציפוי קרמל קשיח.