עוגת מייפל ואגוזי פקאן
נפלאה

16 מנות

ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
- 3 ביצים שלמות
- 3 שקיות סוכר וניל
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 1/4 1 כוסות קמח תופח
- 1/4 1 כוסות סוכר
- 1/2 כוס שמן
- סירופ מייפל
לזרייה:
- אבקת קינמון
- אגוזי פקאן קצוציים
דרך הכנה
- לערבב את כל החומרים בהתאם לרשימת המרכיבים.
- ליצוק המסה לתבנית משומנת, לפזר מעל הקינמון ואגוזי הפקאן הקצוצים .
- לאפות 30 דקות בתנור מחומם לחום של 180 מעלות - לנעוץ קיסם ולבדוק שיצא יבש (אני, חנהל'ה, אפיתי העוגה כ- 50 דקות בפונקציית תנור האפייה בטורבו-גל).
- מייד עם הוצאת העוגה מהתכנות ליצוק בנדיבות סירופ מייפל עד שנספג.
הערות
המסה מתאימה לשתי תבניות אינגליש-קייק או
לתבנית עגולה חד-פעמית ... העוגה לא יוצאת גבוהה אך זה יתרון עקב רמת המתיקות הגבוהה.
לשמור, אם נשאר, במקרר.
המתכון הועלה לרשת ע"י איילת בן-ארי
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- אנטריקוט בתנור [tommf] - מאוד קל וטעמים משגעים
- קינוח מוס שלושה שוקולדים [אבי מ.] - להגשה בגביעי קינוח
- רוגלאך מבצק שמרים-עלים [אבי מ.] - בצק שמרים כרוך/פלונדר/שמרים עלים, בצק הרוגלאך האוורירי והעשיר ביותר
- עוגת שמרים ללא מרגרינה [אורן בר] - גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד
- חטיפי תפוחי אדמה אפויים [אבי מ.] - חטיפי תפוח אדמה אפויים בתוספת רוטב גבינה.