באגט
הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
* תמונה להמחשה intuitivmedia
אפיה
עתיר פחמימות
שעתיים ויותר
קושי: מתקדם
» לחם ולחמניות
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
1 כפות שמרים יבשים
1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפיות מלח
2 כוסות קמח קשה ללחם רצוי שטיבל 2
1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל
מעט קמח תירס צהוב
לציפוי:
ביצה טרופה
כף מים
1/2 2 כוסות מים חמימים
1/2 2 כפיות מלח
2 כוסות קמח קשה ללחם רצוי שטיבל 2
1/2 3 - 3 כוסות קמח רגיל
מעט קמח תירס צהוב
לציפוי:
ביצה טרופה
כף מים
דרך הכנה
- ממיסים את השמרים במים בקערה גדולה, מוסיפים את 2 כוסות הקמח הקשה ומערבבים היטב עם כף עץ, מוסיפים את המלח וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק רך ואחיד.
- מכסים בניילון נצמד ומניחים לתפיחה של 3 שעות, הבצק ישלש את נפחו ויפול.
- מוסיפים את הקמח הנותר, כוס בכל פעם תוך כדי עירבוב והבלעת הקמח בבצק, מוסיפים קמח עד לקבלת בצק חלק וגמיש, מעט רך, מוציאים למשטח מקומח ולשים כ-8 דקות, מנקים את הקערה ומיבשים, משמנים קלות ומניחים את הבצק ככדור בקערה, מכסים בניילון ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחזירים לנפח המקורי ומחלקים את הבצק ל-3, מרדדים כל חלק למלבן באורך 30 ס"מ וברוחב 12 ס"מ, מגלגלים כל מלבן לגליל מעין רולדה, מגלגלים מעט וצובטים את הקצוות לצורת חרוט, משמנים קלות תבנית אפיה גדולה, מפזרים מעט גרגרי קמח תירס ומניחים את הלחמים בתבנית כשתפר הסגירה של הגלילים למטה, מניחים מעל מגבת ומניחים להתפחה עד להכפלת הנפח.
- כ-10 דקות לפני תום התפיחה יוצרים חתכים בעזרת סכין חדה באלכסון בעומק ס"מ על פני הלחמים. מחממים את התנור לחום גבוה.
- לפני הכנסת הלחם לתנור מכניסים תבנית עם 3/4 כוס מים חמים למשך כמה דקות, מורחים את הלחמים בביצה הטרופה עם המים ומכניסים את התבנית לתנור, לאחר 10 דקות מוציאים את תבנית המים וממשיכים באפיה עד להשחמה יפה.
- מוציאים ומצננים על רשת.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- פשטידת תירס [אבי מ.] -
- עוגיות שומשום [אבי מ.] - עוגיות שומשום פריכות.
- עוגת סולת [לינואל] -
- פראצל - כעכים רכים [אבי מ.] - גירסה רכה של הבייגל.
- בלינצ'ס ללא ביצים [חלולה] -
- מוס תותים [אבי מ.] -
- עוף ברוטב דבש פיקנטי [אבי מ.] -