קיש פטריות

6 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית הקיש:
120 גר' חמאה או מרגרינה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
50 גר' חמאה או מרגרינה
750 גר' פטריות פרוסות
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
1 שן שום כתושה
1 בצל קטן קצוץ דק מאד
1/2 1 כפיות אורגנו יבש
1/2 1 כפיות בזיליקום יבש
1/4 1 כפיות מלח
1/2 כפית מיורן
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית טמין יבש
1/2 כפית אבקת חרדל
4 ביצים גדולות
3/4 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפה ריץ'
120 גר' חמאה או מרגרינה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
50 גר' חמאה או מרגרינה
750 גר' פטריות פרוסות
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
1 שן שום כתושה
1 בצל קטן קצוץ דק מאד
1/2 1 כפיות אורגנו יבש
1/2 1 כפיות בזיליקום יבש
1/4 1 כפיות מלח
1/2 כפית מיורן
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית טמין יבש
1/2 כפית אבקת חרדל
4 ביצים גדולות
3/4 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפה ריץ'
דרך הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני.
מערבבים את כל חומרי התחתית לבצק אחיד, מרדדים לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 מניחים את העיגול על התחתית והשוליים ומהדקים קלות, חותכים את עודפי הבצק ומכניסים לצינון במקרר עד להכנת המלית.
להכנת המלית ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מאדים את הפטריות עם השום והבצלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד 2 דקות עד שהנוזלים נעלמים, מסירים מהאש ומצננים.
מערבבים היטב בקערה את השמנת והביצים, מוסיפים לתערובת הפטריות ומערבבים, יוצקים את התערובת לתחתית הפאי ומחליקים.
אופים כ-35 דקות בשליש הנמוך של התנור או עד שהמלית תופחת ומתחילה להשחים קלות, מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
מערבבים את כל חומרי התחתית לבצק אחיד, מרדדים לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 מניחים את העיגול על התחתית והשוליים ומהדקים קלות, חותכים את עודפי הבצק ומכניסים לצינון במקרר עד להכנת המלית.
להכנת המלית ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מאדים את הפטריות עם השום והבצלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד 2 דקות עד שהנוזלים נעלמים, מסירים מהאש ומצננים.
מערבבים היטב בקערה את השמנת והביצים, מוסיפים לתערובת הפטריות ומערבבים, יוצקים את התערובת לתחתית הפאי ומחליקים.
אופים כ-35 דקות בשליש הנמוך של התנור או עד שהמלית תופחת ומתחילה להשחים קלות, מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


2
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- הכנת בצק פאי [אבי מ.] - הכנת בצק למאפי פאי בשכבה אחת או שתי שכבות.
- טרפלס תפוז [אבי מ.] - טרפלס שוקולד מריר בטעם תפוז
- ביסקוצו'ס - כעכים מלוחים [אבי מ.] - כעכי שמרים מלוחים, נקראים גם כעכים מזרחיים או כעק.
- עוגת גבינה לימון ושמנת [אבי מ.] -
- עוגת נס קפה וברנדי [חנהל'ה] - עוגה נ ה ד ר ת - מומלץ להגיש יום לאחר ההכנה
- עוגת סולת במילוי אגוזים [אבי מ.] - שמה המקורי של העוגה "טשפשטי" או "הריסה"
- עוגות שוקולד אישיות [אבי מ.] - עוגות שוקולד אישיות ללא קמח במלית גנאש