קיש פטריות

6 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
לתחתית הקיש:
120 גר' חמאה או מרגרינה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
50 גר' חמאה או מרגרינה
750 גר' פטריות פרוסות
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
1 שן שום כתושה
1 בצל קטן קצוץ דק מאד
1/2 1 כפיות אורגנו יבש
1/2 1 כפיות בזיליקום יבש
1/4 1 כפיות מלח
1/2 כפית מיורן
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית טמין יבש
1/2 כפית אבקת חרדל
4 ביצים גדולות
3/4 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפה ריץ'
120 גר' חמאה או מרגרינה
2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
3-4 כפות מים קרים
למלית:
50 גר' חמאה או מרגרינה
750 גר' פטריות פרוסות
3 בצלים ירוקים פרוסים דק
1 שן שום כתושה
1 בצל קטן קצוץ דק מאד
1/2 1 כפיות אורגנו יבש
1/2 1 כפיות בזיליקום יבש
1/4 1 כפיות מלח
1/2 כפית מיורן
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית טמין יבש
1/2 כפית אבקת חרדל
4 ביצים גדולות
3/4 כוס שמנת מתוקה או שמנת לקפה ריץ'
דרך הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני.
מערבבים את כל חומרי התחתית לבצק אחיד, מרדדים לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 מניחים את העיגול על התחתית והשוליים ומהדקים קלות, חותכים את עודפי הבצק ומכניסים לצינון במקרר עד להכנת המלית.
להכנת המלית ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מאדים את הפטריות עם השום והבצלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד 2 דקות עד שהנוזלים נעלמים, מסירים מהאש ומצננים.
מערבבים היטב בקערה את השמנת והביצים, מוסיפים לתערובת הפטריות ומערבבים, יוצקים את התערובת לתחתית הפאי ומחליקים.
אופים כ-35 דקות בשליש הנמוך של התנור או עד שהמלית תופחת ומתחילה להשחים קלות, מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
מערבבים את כל חומרי התחתית לבצק אחיד, מרדדים לעיגול גדול מקוטר תבנית פאי 24 מניחים את העיגול על התחתית והשוליים ומהדקים קלות, חותכים את עודפי הבצק ומכניסים לצינון במקרר עד להכנת המלית.
להכנת המלית ממיסים את החמאה במחבת גדולה, מאדים את הפטריות עם השום והבצלים על להבה בינונית תוך כדי ערבוב, מוסיפים את התבלינים ומבשלים עוד 2 דקות עד שהנוזלים נעלמים, מסירים מהאש ומצננים.
מערבבים היטב בקערה את השמנת והביצים, מוסיפים לתערובת הפטריות ומערבבים, יוצקים את התערובת לתחתית הפאי ומחליקים.
אופים כ-35 דקות בשליש הנמוך של התנור או עד שהמלית תופחת ומתחילה להשחים קלות, מוציאים ומצננים לפני החיתוך.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


2
ציון 10
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- עוגה בחושה קלת הכנה [אבי מ.] - עוגה בחושה לקפה.
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- דגים אפויים בפלפלים ועגבניות [אבי מ.] -
- אוסובוקו בקר ביין וירקות [אבי מ.] - נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -