קיש פטריות גבינת רוקפור וברנדי

6 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עיקריות» או ארוחה קלה
מרכיבים
400 גר' בצק עלים מופשר
400 גר' פטריות שמפיניון טריות
20 גר' חמאה
8 כפות ארמניאק או קוניאק טוב
150 גר' גבינת רוקפור מפוררת
8 כפות חלב
1 חלמון
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
30 גר' צימוקים
מלח ופלפל לפי הטעם
400 גר' פטריות שמפיניון טריות
20 גר' חמאה
8 כפות ארמניאק או קוניאק טוב
150 גר' גבינת רוקפור מפוררת
8 כפות חלב
1 חלמון
50 גר' אגוזי מלך קצוצים
30 גר' צימוקים
מלח ופלפל לפי הטעם
דרך הכנה
- מחממים את התנור לחום גבוה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר הגדול ב-5 ס"מ מגודל תבנית קפיצית 24.
- מניחים בתבנית על התחתית והדפנות, מנקבים בעזרת מזלג את התחתית ומכניסים לאפיה עד להזהבה קלה, מוציאים מהתנור.
- פורסים את הפטריות, ממיסיים את החמאה במחבת גדולה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה.
- מוסיפים 3 כפות ברנדי ומטגנים עד שנוזלים נספגים, מוציאים ומפזרים על התחתית האפויה באופן שווה.
- מערבבים בקערה את הגבינה עם החלב והחלמון, מוסיפים את האגוזים והצימוקים, טועמים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, יוצקים על הפטריות בתבנית.
- מכניסים שוב לאפיה של כ-15 דקות עד להשחמה קלה.
- מוציאים ויוצקים את שארית הברנדי מעל ומציתים אותו, כשנעלמת הלהבה מעבירים לצלחת הגשה ומגישים.
הערות
- המתכון טוב גם ללא יציקת הברנדי.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- עוגת מוס תות שדה [אבי מ.] -
- תפוחי עץ אפויים [אבי מ.] -
- קרוקטים תפוחי אדמה [דוד משה] - באדיבות "דוד משה" - יצרני תפו"א מחבל מעון
- חלות [SARIT] - חלות ולחמניות
- פשטידת מקרוני וגבינה [אבי מ.] -
- כרוב אדום חמוץ מתוק [אבי מ.] -
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.