חלב ממותק מרוכז
בסיס לריבת חלב,בריגדרוס ושאר ממתקים
* תמונה להמחשה Robin from Rotterdam, Netherlands / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)

בישול

קושי: קל הכנה
» ממתקים
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 ליטר חלב
- 1/2 קילו סוכר
- 50 ג"ר חמאה
- 4 כפות קורנפלור
- 1/2 כוס מים
דרך הכנה
- שמים את החלב והסוכר בסיר ומביאים לרתיחה על להבה בינונית.
- ממשיכים לבשל עוד כחצי שעה ללא עירבוב (החלב לא יגלוש בשל הסוכר).החלב יצטמצם.
- מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה מלאה.
- בכוס לערבב היטב את המים והקורנפלור להמסה מלאה ללא גושים.
- להוסיף את תערובת הקורנפלור לחלב שעדיין על האש ולהמשיך לבשל עוד כרבע שעה תוך עירבוב למניעת גושים.
- החלב המרוכז שלנו מוכן. כאשר הוא מתקרר הוא מצטמג יותר.
הערות
המתכון הזה נולד מאחר ולא מצאתי חלב מרוכז בהכשר טוב בחנויות, והורד מאתר בפורטוגזית, קל להכנה והטעם ממש זהה. מהווה בסיס לקינוחים וממתקים.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- חריימה [אליאן] - דגים בנוסח טריפולטאי
- מאפה כרובית וגבינה [אבי מ.] - כמתאבן או כתוספת למנה עיקרית.
- קרם קרמל קל הכנה [אבי מ.] -
- בריוש [אבי מ.] - לחם צרפתי עשיר בחמאה.
- עוגת טריקולד גבינה [אבי מ.] - עוגת 3 שוקולדים קרה
- עוגת טירמיסו [אבי מ.] -
- סלט כרוב אדום ותפוחים [אבי מ.] -