Pesto
תפריט
ה', 22 אוג 2019, 09:07
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

חביתת תפוחי-אדמה וירק

   

מאת: אם הנסיכות ::: צפיות: 3871   

חביתת תפוחי-אדמה וירק
2 מנות
30 דקות ופחות
 
מרכיבים
  • תפוח-אדמה גדול, קלוף ומגורר
  • 1 ביצה
  •  כוס או  1/2 כוס של פטרוזיליה  שטופה וקצוצה
  • מלח דק
  • פלפל שחור (רגיל/גרוס)
  • כפית של אבקת מרק בצל (לא הכרחי)
  • 1 פרוסה של גבינת עמק או קצ'קבל
  • שמן קנולה/סויה
  • מחבת על להבה בינונית
דרך הכנה
  1. יש לגרר את תפוחי-האדמה בקערה
  2. להוסיף את הביצה ולערבב היטב את העיסה
  3. להוסיף את הפטרוזיליה, המלח והפלפל, אבקת המרק
  4. לחמם המחבת על להבה בינונית
  5. כשהמחבת חמה לשפוך את העיסה ולטגן על צד אחד כ-3 דקות, להנמיך להבה ל-3 דקות נוספות
  6. להפוך את החביתה, להגביר להבה ל-2 דקות, להנמיך ולטגן כ-4 דקות נוספות
  7. בזמן שהחביתה על הלהבה הנמוכה אפשר להוסיף את פרוסת הגבינה עד שתימס
  8. מומלץ כארוחה בליווי סלט ירקות (בצל אדום, עגבניה, מלפפון, חתיכות של אבוקדו, לימון, מלח, פלפל ירוק חריף)
  9. לסטודנטים ולמורים ולכל מי שחפץ לקחת אוכל טעים לעבודה: אפשרי לחצות את החביתה לשניים ולהכניסה יפה לפיתה+קופסה של ירקות חתוכים. בתיאבון!
  10. עבור ילדים קטנים - אפשרי לחלקה ל-3 חלקים יפים ולהגישה בצלחת עם ירקות חתוכים בצורת פרצוף על החביתה. מניסיון-מוצלח!!
הערות

-אפשרי לקצוץ על עשב תיבול אחר ולהוסיף לחביתה. ילדים מעדיפים חביתה "נקייה"; ללא כל תוספת ירוקה. החביתה טעימה ומגרה גם בלי העשבים.

-במקור החביתה היא פרסית עם תוספות פרטיות משלי, שהוכיחו עצמן. בתוספת כמה פרוסות לחם, קוטג' וסלט זה מושלם וקל.

תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
2
שבת שלום לך,לחצת על הגז יותר מדי...מי אמר משהו נגד הפרסים ומה התסכול?שאלתי שתי פרסיות אשר עובדות איתי...»»
1
פרסים עם גבינה צהובה?מה הקשר?איזו המצאה זו?...
חביתת תפוחי-אדמה וירק By , 2008-11-13T12:13:02+02:00 חביתת תפוחי-אדמה וירק Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות ופחות Yield: 2 Tags: none Ingredients: - תפוח-אדמה גדול, קלוף ומגורר 1 ביצה  כוס או  1/2 כוס של פטרוזיליה  שטופה וקצוצה מלח דק פלפל שחור (רגיל/גרוס) ... Instructions: יש לגרר את תפוחי-האדמה בקערה להוסיף את הביצה ולערבב היטב את העיסה להוסיף את הפטרוזיליה, המלח והפלפל, אבקת המרק לחמם המחבת על להבה בינונית ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר