חביתת תפוחי-אדמה וירק

2 מנות

מרכיבים
- תפוח-אדמה גדול, קלוף ומגורר
- 1 ביצה
- כוס או 1/2 כוס של פטרוזיליה שטופה וקצוצה
- מלח דק
- פלפל שחור (רגיל/גרוס)
- כפית של אבקת מרק בצל (לא הכרחי)
- 1 פרוסה של גבינת עמק או קצ'קבל
- שמן קנולה/סויה
- מחבת על להבה בינונית
דרך הכנה
- יש לגרר את תפוחי-האדמה בקערה
- להוסיף את הביצה ולערבב היטב את העיסה
- להוסיף את הפטרוזיליה, המלח והפלפל, אבקת המרק
- לחמם המחבת על להבה בינונית
- כשהמחבת חמה לשפוך את העיסה ולטגן על צד אחד כ-3 דקות, להנמיך להבה ל-3 דקות נוספות
- להפוך את החביתה, להגביר להבה ל-2 דקות, להנמיך ולטגן כ-4 דקות נוספות
- בזמן שהחביתה על הלהבה הנמוכה אפשר להוסיף את פרוסת הגבינה עד שתימס
- מומלץ כארוחה בליווי סלט ירקות (בצל אדום, עגבניה, מלפפון, חתיכות של אבוקדו, לימון, מלח, פלפל ירוק חריף)
- לסטודנטים ולמורים ולכל מי שחפץ לקחת אוכל טעים לעבודה: אפשרי לחצות את החביתה לשניים ולהכניסה יפה לפיתה+קופסה של ירקות חתוכים. בתיאבון!
- עבור ילדים קטנים - אפשרי לחלקה ל-3 חלקים יפים ולהגישה בצלחת עם ירקות חתוכים בצורת פרצוף על החביתה. מניסיון-מוצלח!!
הערות
-אפשרי לקצוץ על עשב תיבול אחר ולהוסיף לחביתה. ילדים מעדיפים חביתה "נקייה"; ללא כל תוספת ירוקה. החביתה טעימה ומגרה גם בלי העשבים.
-במקור החביתה היא פרסית עם תוספות פרטיות משלי, שהוכיחו עצמן. בתוספת כמה פרוסות לחם, קוטג' וסלט זה מושלם וקל.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


2
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- לחם קל הכנה ללא לישה [אבי מ.] - לחם נהדר עם קרום קשה וחללים גדולים
- רביולי תרד וגבינת ריקוטה ברוטב איטלקי [שף אמיר מרקוביץ'] - ניתן להשתמש ברביולי תרד וריקוטה מוכן ולבשל אותו לפי הוראות היצרן, או ברביולי בהכנה ביתית.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- בטטות וירקות אפויים [אבי מ.] -
- בורקס בשר [מירי 1] - בצק עלים ממולא בשר פטריות ובצל
- ממרח בצל [אבי מ.] - להגשה על טוסטים, פרוסות באגט ג'בטה או בייגל.
- פילאף אורז עם פירות יבשים [אבי מ.] - תבשיל אורז מתובל וריחני בתוספת פירות יבשים.