Pesto
תפריט
ד', 17 יול 2019, 02:24
110429 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

ספגטי ברוטב בולונז תרד ופטריות

פיקנטי    

מאת: tommf ::: צפיות: 5352   

ספגטי ברוטב בולונז תרד ופטריות
4 מנות
בישול
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[1 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 1/2 ק"ג בשר בקר טחון לא רזה
  • 1 בצל גדול חתוך דק
  • 1/2 חב' עלי תרד טרי
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות
  • 1 גזר בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות
  • 5 שיני שום גדולות חתוכות לפרוסות או כתושות
  • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה מגרעינים וחתוך לטבעות
  • 1 חב' בינונית רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1/2 כוס יין אדום קברנה סוביניון או שירז.
  • 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס טרי
  • 10 עלי בזיליקום גדולים טריים קצוצים דק
  • מלח לפי הטעם
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שטוחה גריל עוף
  • 1 כפית שטוחה כמון
  • 1 כף פפריקה רגילה
  • 1/3 כוס שמן זית מובחר
דרך הכנה
  1. מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל והגזר. מטגנים עד להשחמה קלה של הבצל.
  2. מוסיפים את השום, הפטריות והפלפל החריף ומטגנים עוד כ- 5-7 דקות תוך כדי ערבוב קל.
  3. מוסיפים את הבשר ובעזרת כף מעץ מערבבים ומפוררים אותו היטב לשבירת הגושים.
  4. מוסיפים את התרד ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שמתרכך.
  5. מוסיפים את היין ומבשלים כ-2 דקות עד לאידוי כל האלכוהול.
  6. מוסיפים את כל שאר המרכיבים, מערבבים היטב, מרתיחים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות. אם הרוטב סמיך מדי ניתן להוסיף עוד מים רותחים.
  7. הצעת הגשה: בצלחת מרק יש לשים מנה טובה של פסטה ולבזוק מעל בעדיבות מהרוטב - מצקת או שתיים ממנו. ניתן לפזר מעל פטרוזילה טרייה קצוצה מעורבבת בעלי בזיליקום קצוצים.
הערות
  • מומלץ להשתמש ביין טוב ולא יין זול - הטעם ניכר.
  • אפשר לנסות עם בשר עוף טחון - יוצא יותר קל אבל ללא טעמי הבשר.
  • ניתן להחליף את הבזיליקום הטרי באורגנו יבש (1 כפית שטוחה).
  • במקום ספגטי ניתן להשתמש בכל פסטה או פטוצ'יני. בישול עפ"י הוראות היצרן.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
2
tommf (מקצוענ/ית)
הי שיר. ראי שלב 6 בו מוסיפים את כל השאר. בהצלחה.
1
מה עם הפטריות מתי לשים אותן????
ספגטי ברוטב בולונז תרד ופטריות By , 2008-12-02T03:22:20+02:00 ספגטי ברוטב בולונז תרד ופטריות פיקנטי Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 4 Tags: none Ingredients: - 1/2 ק"ג בשר בקר טחון לא רזה 1 בצל גדול חתוך דק 1/2 חב' עלי תרד טרי 1 חבילת פטריות שמפיניון טריות חתוכות לפרוסות 1 גז... Instructions: מחממים את השמן במחבת גדולה ומוסיפים את הבצל והגזר. מטגנים עד להשחמה קלה של הבצל. מוסיפים את השום, הפטריות והפלפל החריף ומטגנים עוד כ- 5-7 דקות תוך כדי ערבוב קל. ...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר