סברינה בגירסא אישית
נכון שזו לא הסברינה "הקלאסית".... אך לא כדאי להחמיץ את הגרסא הפרטית הזו. הכמויות הן לתבנית בגודל תבנית תנור האפייה.

15 מנות

מרכיבים
לבסיס הסברינה:
- 2 יוגורט
- 4 ביצים - שלמות - מס' 1
- כוס וחצי סוכר
- 2 1/2 כוס/ות קמח
- 4 אבקת אפייה - שקיות
לשלב הביניים:
- 1 כוס מים - מהברז
להרתחה ליצוק בשלב הביניים: - 1 כוס ברנדי
- 1 תמצית רום - בקבוקון
- 2 סוכר וניל - שקיות
- 1/2 כוס מים - מהברז
- לסיום שלב הביניים:
- סירופ מייפל
- לאחר 24 שעות:
- 3-4 שמנת מתוקה
- 3-4 כפיות סוכר לבן
- 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים - טריים
- דובדבנים מסוכרים
- שוקולד מריר מגורר
דרך הכנה
את בסיס העוגה על כל שלביו יש להכין 24 שעות לפני ההגשה
את הקרם ניתן להכין מספר שעות לפני ההגשה
1. לערבל 2 אשל + 4 ביצים + הסוכר
2. להוסיף את שאר החומרים
3. לאפות בחום בינוני-גבוה עד שתזהיב
4. מ י י ד עם הוצאת העוגה מהתנור ליצוק 1 כוס מים מהברז
5. להרתיח בפינג'אן : 1 כוס שרי-ברנדי
1 בקבוקון רום
2 שקיות סוכר וניל
½ כוס מים
6. ליצוק על-העוגה ולקרר
7. ליצוק סירופ מייפל על-פני העוגה
8. לפזר אגוזי פקאן טריים קצוצים דק.
לקישוט ולסיום:
3 שמנת מתוקה + 3 כפיות סוכר
1. להקציף
2. לעטר בקצף, תלוליות, בחלוקה למנות (או לשטוח על-פני העוגה)
3. לעטר בדובדבנים + פתיתי שוקולד מריר
מקור: עצמי
הערות
- זו לא טעות - 4 שקיות אבקת אפיה.
- המלצה חמה להקפיד על הוראות ההכנה.
להכנת העוגה בתבנית בקוטר 26 ס"מ - להוריד 1/2 מכל כמויות המצרכים במתכון.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת פאדג' שוקולד ודבש [אבי מ.] -
- עוגת מוס לימון [אבי מ.] -
- עוגה גבינה מהירה [איילה 10] - גבינה וסירופ מייפל
- פאי חצילים פלפלים וגבינה [אבי מ.] -
- רוגלאך מבצק שמרים קר [אבי מ.] - רוגלאך רכים ועשירים.
- טארט תפוחים במלית שקדים [אבי מ.] -
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -