Pesto
תפריט
ש', 24 אוג 2019, 21:58
110431 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

פילה מושט אפוי

מנה נפלאה וטעימה    

מאת: חנהל'ה ::: צפיות: 6883   

פילה מושט אפוי
30 דקות עד שעתיים
ציון גולשים: 9.5
[2 מדרגים]
 
מרכיבים
  • פילה דג מושט - בואקום כמספר המנות הדרושות
  • 2 פלפל אדום - פרוס לרצועות
  • 2 פלפל ירוק - פרוס לרצועות
  • 1 פלפל - חתוך לקוביות קטנות
  • 8 שיני שום - שיניים גדולות קצוצות
  • שמן

    לתיבול:
  • 1/2 כוס שמן
  • 1 כפית פפריקה מתוקה - גדושה
  • 1 כפית פלפל שחור - גדושה
  • 1 כפית מלח - גדושה
  • 1/2 כפית כמון
  • כוסברה "דורות" - להנחה על פילה המושט
  • עגבניות - פרוסות
  • לימון קלוף, פרוס ומגולען
דרך הכנה
  1. להפשיר את פילה המושט (כל חצי נמצא בואקום)וליבש.
  2. לפרוס את הפלפלים האדומים (2) והירוקים (2) לרצועות
  3. לחתוך לקוביות קטנות 1 פלפל חריף
  4. לקצוץ 8 שיני שום גדולות

    ההכנה בתבנית חד-פעמית גדולה:
  5. ליצוק מעט שמן לתבנית
  6. להניח את הפלפלים המתוקים ולפזר את הפלפל החריף והשום הקצוץ.
  7. להניח, עם העור כלפי מטה, את פילה המושט על הפלפלים.
  8. לערבב בקערית:
    השמן + פפריקה מתוקה + פלפל שחור + מלח + כמון
  9. למרוח/ליצוק על כל נתחי פילה המושט (אפשר להעזר במברשת).
  10. כל כל נתח להניח 1/2 קוביית כוסברה "דורות".
  11. על כל נתח להניח פרוסות עגבניה.
  12. לקלוף לימון, בעזרת קולפן ירקות, שכבה דקה - לפרוס לפרוסות דקות, לגלען אותן ולהניח אותן בין פרוסות העגבניה.
  13. לפזר מעט מלח על העגבניה.
  14. להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ולאפות  במשך כ- 40 דקות. 


הערות
הערה:
טעמו של הדג משתבח בהכנה מוקדמת של 12 שעות - לחמם לפני ההגשה.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
3
ציון 9
טעים מאד וקל
2
ציון 10
טעיםם, תודה על המתכון המעולה.לא הוספתי את הפלפלים הירוקים ואדומים.
1
ניקרא מעולה. תודה על המתכון
פילה מושט אפוי By , 2008-12-03T18:40:33+02:00 פילה מושט אפוי מנה נפלאה וטעימה Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 0 Tags: none Ingredients: - פילה דג מושט - בואקום כמספר המנות הדרושות 2 פלפל אדום - פרוס לרצועות 2 פלפל ירוק - פרוס לרצועות 1 פלפל - חתוך לקוביות קטנות 8 ... Instructions: להפשיר את פילה המושט (כל חצי נמצא בואקום)וליבש. לפרוס את הפלפלים האדומים (2) והירוקים (2) לרצועות לחתוך לקוביות קטנות 1 פלפל חריף לקצוץ 8 שיני...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
  • השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
  • אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
  • פרחי מאכל [מידע] - ...
  • שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
  • ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר