עוף שיכור
צלי עוף בפטריות ויין אדום
8 מנות
בישול
דל שומן
שעתיים ויותר
קושי: קל הכנה
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 1 עוף שלם חתוך למנות הגשה. ללא העור
- או 8 חתיכות כרעיים
- 2 בצלים בינוניים חתוכים ולחצי וכל חצי לרצועות
- 3 שיני שום חתוכות לפרוסות
- 1 פלפל ירוק גדול חתוך לחצי וכל חצי לרצועות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון או פטריות יער חתוכות לחצאים לאורך. לא מקופסא!!!
- 1 גזר גדול קלוף וחתוך לפרוסות
- 1/2 בקבוק קברנה סוביניון.
- 1/4 כוס שמן זית
- 3 עלי דפנה או 1 ענף קורנית טרייה
- 1 פלפלון צ'ילי קצוץ דק - לא חובה
- 1 כף גרגירי פלפל שחור גדולים
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית גריל עוף
- 3 כפות רוטב סויה
- 1.5 כוסות מים רותחים
דרך הכנה
- מחממים את השמן בסיר גדול ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
- מוסיפים את הגזר, הפלפל הירוק, פלפל הצי'לי, השום והפטריות, מערבבים היטב ומטגנים עוד כ-10 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
- מוסיפים את היין, משפשפים היטב עם כף מעץ את תחתית הסיר ומרתיחים כ-5 דקות לאידוי כל האלכוהול.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט העוף ומרתיחים.
- מוסיפים לסיר את העוף - הוא צריך להיות חצי שקוע ברוטב. אם לא, ניתן להוסיף מים רותחים.
- מרתיחים ומבשלים על אש בינונית קטנה עם מכסה שעה.
- מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עוד כ-45 דקות על אש נמוכה להסמכת הרוטב.
- ניתן להוסיף אבקת מרק עוף לאוהבי הטעם.
הערות
- בגלל היין, העוף יוצא בצבע סגול מדהים.
- לא להשתמש ביין זול - הטעם בהתאם.
- מומלץ להגיש על מצע אורז לבן או על פירה עם הרבה רוטב.
- ניתן להגיש עם ירקות מאודים או סלט לשומרי גיזרה ודיאטה.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה ::: מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- פלאפל [אבי מ.] -
- קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מעמול [אבי מ.] - עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים.