ניוקי ביתי
קצת עבודה, אבל יוצא נפלא

5 מנות
הכנה וקירור

קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
מרכיבים
- 800 גרם תפוחי אדמה בקליפתם
- 270 גרם קמח
- 7 חלמוני ביצה
- 1 כפית מלח לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
- מלח גס
דרך הכנה
- מפזרים שכבה בעובי 1 ס"מ של מלח גס בתבנית עם נייר אפיה.
- מניחים את תפוחי האדמה שלמים בקליפתם בתבנית ואופים על חום של 180 מעלות במשך כשעתיים, עד להתרככות תפוחי האדמה.
- חוצים כל תפוח אדמה. בעזרת כף מוציאים את תוכן תפוחי האדמה לקערת עבודה ומרסקים לפירה.
- נותנים לפירה לנוח ולהתקרר כ-20 דקות.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.
- לשים את הבצק היטב כ-10 דקות. הבצק צריך להיות מעט דביק.אם אינו דביק יש להוסיף עוד חלמון ביצה.
- מעבירים הבצק לתבנית אפייה עם נייר אפיה ומרדדים אותו לגובה של 2 ס"מ לערך.
- מקפיאים לשעה.
- מרתיחים מים בסיר גדול עם 1 כפית טובה מלח.
- מוציאים הבצק מהקפאה וחותכים אותו למלבנים בגודל 2X3 ס"מ.
- מכניסים את הניוקי לסיר המים הרותחים ומבשלים עד שצף.
- מגישים מיד עם כל רוטב פסטה שרוצים.
הערות
ניתן לטגן את הניוקי במעט חמאה עם בצל, שום, פטריות ותבלינים ולהגיש עם עירית קצוצה וגבינת פרמז'אן מעל.
משארית החלבון ניתן לעשות חביתה לבנה.
משארית החלבון ניתן לעשות חביתה לבנה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- רוטב ג'ינג'ר לסלט [אבי מ.] -
- גספצו [אבי מ.] - מרק עגבניות קר ספרדי
- כיסונים ממולאים מטוגנים [אבי מ.] - כיסונים במלית תפוחי עץ או שוקולד
- רוטב גריל מיוחד [אבי מ.] - שווה לנסות.
- לביבות חנוכה לפי הסבתא הגדולה מירושלים [גיליה] - לא דיאטטי בכלל - להפך
- עוגת גבינה קלת הכנה [אבי מ.] -
- שטרודל דובדבנים - הונגרי [aliza_325] - טעים חם או קר