עוגת שמרים ללא מרגרינה
גרסה בריאותית לעוגת שמרים עם קיפול מיוחד

אפיה

קושי: קל הכנה
» עוגות» או ארוחה קלה
ציון גולשים:
10
[3 מדרגים]
מרכיבים
לבצק:
- 1/2 ק"ג קמח לבן
- 1/2 ק"ג קמח מלא
- 1 כוס חלב סויה פושר
- 3 ביצים
- 1 כוס שמן קנולה
- 2/3 כוס סוכר
- 50 ג"ר שמרים
- אפשר כפית לימון מגורד
- ביצה טרופה להברשה
למילוי:
- שמן קנולה
- 1/2 1 כוסות סוכר
- 3/4 כוס קקאו
- 1/2 כוס שוקולית
לסירופ סוכר:
- 1/2 1 כוסות מים רותחים
- 2/3 כוס סוכר
דרך הכנה
- בקערת מיקסר עם וו לישה לשים את הקמחים, סוכר, שמרים וביצים.להתחיל לערבל במהירות הכי נמוכה (אפשר לעטוף את המיקסר במגבת מלמעלה כדי שהקמח לא יעוף ילכלך את משטח העבודה)
- להוסיף את החלב סויה ובהדרגה את השמן ולבסוף לימון מגורד. יתכן שהבצק יצא קצת יבש מידי -בהתאם לקמח המלא וכושר הספיגה שלו של המים- אז יש להוסיף עוד כרבע כוס חלב סויה או מים בהדרגה. הבצק אמור לצאת שמנוני ורך מאוד ולא דביק.
- להניח לתפיחה כשעה וחצי או עד שתופח פי שתיים מגודלו
- בקערה נערבב סוכר +קקאו+שוקולית
- לחלק את הבצק ל4 חלקים. מכל חלק ניצור עוגה. נרדד את החלק לעלה דק. נמרח שמן ביד נדיבה ומעל נפזר שכבה לא עבה מידי של תערובת הקקאו. כעת נקפל את העלה לחצי.
- נרדד שוב את העלה בזהירות שהמילוי לא ישפך (אם נשפך קצת לא נורא) שוב נמרח שמן ביד נדיבה ומעל מתערובת הקקאו. כעת נקפל שוב את העלה לחצי מצידו השני- זאת אומרת שאם קודם קיפלנו לחצי לרוחב כעת נקפל לאורך.
- שוב נרדד את הבצק בזהירות. נמרח שמן ביד נדיבה ונפזר מתערובת הקקאו ונקפל כמו הקיפול הראשון.
- כעת נחלק את המלבן שנוצר ל-3 פסים בעזרת סכין וניצור מהם צמה אותה נשים על נייר אפיה בתבנית של התנור (בכל תבנית נכנסות 2 עוגות או שאפשר בתבנית אינגליש קייק)
- נמרח ביצה טרופה ונאפה כ40 ד"ק בחום בינוני. העוגה יוצאת מושחמת מכל הצדדים ויש לשים לב שהיא אפויה היטב בפנים.
- נכין סירופ סוכר- נמיס את הסוכר במים הרותחים ונשפוך באופן שווה על כל אחת מין העוגות
הערות
ניתן למרוח בחלק מהשכבות ריבת תות במקום קקאו ויוצא מילוי טעים ועסיסי.
ניתן בעצם להחליף את המלית בממרח שוקולד או מליות מוכנות אחרות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- לזניה במלית בשר [אבי מ.] -
- עוגת תפוחים במיקרוגל 8 דקות הכנה [סילביאן] - 8 דקות הכנה
- לביבות מצות [אבי מ.] - לביבות מצות, מצה ברי, עם גיוונים שונים.
- עוגת גזר [אבי מ.] - מתכון עוגת גזר מצוינת של sjarjar, עוגה קלת הכנה שניתנת לציפוי בקצפת או ציפוי גבינה.
- עוגת מוס שוקולד מריר ונוגט [אבי מ.] - את התערובת למוסים מכינים במקביל אבל בקערות נפרדות, נראה מסובך אבל זה לא כך, לקרוא את תהליך ההכנה היטב לפני תחילת העבודה.
- עוגיות שבלול וניל שוקולד [אבי מ.] - עוגיות פריכות מבצק וניל ושוקולד.
- מרק דלעת [אבי מ.] - מרק דלעת קטיפתי.