מרק פטריות מוקרם
קל להכנה ומאוד טעים

5 מנות
בישול
בריאות

קושי: בינוני
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[2 מדרגים]
מרכיבים
- 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
- 2 שיני שום חתוכות לפרוסות
- 2 סלסלות פטריות שמפניון+סלסלת פטריות יער חתוכות לפרוסות.
- 2 ליטר מרק עוף
- או 2 ליטר מים רותחים ו1.5 כפות מרק עוף
- 50 גרם חמאה מלוחה
- 4 כפות שמן זית
- 1 מיכל שמנת לבישול 15%
- 1/2 כוס יין לבן חצי יבש.
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- צרור קטם עירית קצוצה דק
- קרוטונים מוכנים
- בלנדר יד
דרך הכנה
- ממיסים את החמאה בסיר מרק ביחד עם שמן הזית על אש בינונית (שהחמאה לא תישרף).
- שכל החמאה נמסה מסיפים את הבצל, ומגבירים את האש לטיגון עד להזהבה קלה של הבצל.
- מוסיפים את השום וחצי מכמות הפטריות. מערבבים היטב ומטגנים כ-6-8 דקות עד להזהבה קלה של הפטריות.
- מוסיפים את היין, מרתיחים ומבשלים כ-3 דקות על אש גבוהה לאידוי כל האלכוהול.
- מוסיפים את מרק העוף (או המים הרותחים+אבקה) ואת התבלינים, מרתיחים ומבשלים עם מכסה כ-20 דקות.
- מוסיפים את השמנת לבישול ומערבבים היטב.
- מכבים את האש.
- בעזרת בלנדר יד מרסקים את המרק עד לקבלת מרק חלק.
- מוסיפים את שאר הפטריות ומבשלים עוד כ-3 דקות.
- מגישים עם מעט עירית קצוצה וחופן קרוטונים מעל.
הערות
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת שוקולד שמנת [אבי מ.] - עוגה מצוינת
- עוגה בחושה קלת הכנה [אבי מ.] - עוגה בחושה לקפה.
- כדורי בשר ברוטב חמוץ-מתוק [אבי מ.] -
- דגים אפויים בפלפלים ועגבניות [אבי מ.] -
- אוסובוקו בקר ביין וירקות [אבי מ.] - נתחי בשר עסיסיים ביין וירקות.
- אורז מוקפץ עם חזה עוף וירקות ברוטב סויה [tommf] - ארוחה שלמה בקדירה אחת
- עוגת גבינה קרה עם שמנת [אבי מ.] -