מרק עדשים ותרד ליום חורף קר
קל מאוד להכנה והוא נהדר כמנה בפני עצמה עם קוסקוס.

5 מנות
בישול
דל שומן

קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 1 בצל גדול קצוץ דק
- 4 שיני שום חתוכות לפרוסות
- 1 פלפל חריף קטן מנוקה מגרעינים וחתוך לפרוסות
- 2 כוסות עדשים ירוקים
- 2 כוסות עלי תרד טריים קצוצים גס
- 1 גזר בינוני חתוך לקוביות קטנות
- 2 ליטר מים רותחים
- 1.5 כפות אבקת מרק עוף
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 5 כפות שמן זית מובחר
- צרור קטן כוסברה קצוץ דק - לא חובה
דרך הכנה
- משרים את העדשים במים פושרים למשך שעתיים.
- בסיר מרק מחממים את השמן ומאדים את הבצל עד להזבה קלה.
- מוסיפים את השום, קוביות הגזר והפלפל החריף וממשיכים לאדות, עד שהשום מזהיב מעט.
- מסננים את העדשים ומוסיפים אותם לסיר.
- מוסיפים את התרד ומערבבים הכל היטב.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים למעט הכוסברה, מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כשעה וחצי עד שעתיים.
- יש לערבב היטב מדי כמה דקות אחרת התחתית יכולה להישרף.
- העדשים סופגים המון מים, לכן אם המרק נהיה סמיך יש להוסיף מים.
- לאחר הבישול הארוך, מוסיפים את הכוסברה, מערבבים היטב ומגישים מיד.
הערות
ניתן להוסיף קוביות נקניק סלמי יבש ומעושן לטעם נפלא.
ניתן להכין עם עדשים אדומים - אותה כמות.
אני בדרך כלל מגיש זאת בקערית מרק עם כמה כפות קוסקוס ועליהן המרק. זו ארוחה שלימה בקערית אחת.
ללא הקוסקוס זו ארוחה בריאה מאוד ודלת קלוריות.
העדשים עשירים מאוד בחלבונים והמרק טוב מאוד לשומרי דיאטה או למתאמנים בחדר כושר.
יש מי ששם לימון מעל - שווה בדיקה.
ניתן להכין עם עדשים אדומים - אותה כמות.
אני בדרך כלל מגיש זאת בקערית מרק עם כמה כפות קוסקוס ועליהן המרק. זו ארוחה שלימה בקערית אחת.
ללא הקוסקוס זו ארוחה בריאה מאוד ודלת קלוריות.
העדשים עשירים מאוד בחלבונים והמרק טוב מאוד לשומרי דיאטה או למתאמנים בחדר כושר.
יש מי ששם לימון מעל - שווה בדיקה.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● הכל על עוגיות (חלק ד') [הדרכה] - עוגיות זילוף ולחיצה....
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
- ● באלו תפוחי אדמה כדאי להשתמש להכנת לביבות לחנוכה? [מידע] - הזנים "דזירה" ו"רודיאו" סופגים פחות שמן בזמן הטיגון...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
הנצפים ביותר
- עוגת פאדג' שוקולד ודבש [אבי מ.] -
- עוגת מוס לימון [אבי מ.] -
- עוגה גבינה מהירה [איילה 10] - גבינה וסירופ מייפל
- פאי חצילים פלפלים וגבינה [אבי מ.] -
- רוגלאך מבצק שמרים קר [אבי מ.] - רוגלאך רכים ועשירים.
- טארט תפוחים במלית שקדים [אבי מ.] -
- מרובעי גבינה וריבה [אבי מ.] -