מוסקה קפריסאית
מוסקת חצילים עם שכבת בשר ושכבת פירה תפוחי אדמה.
8 מנות
בישול ואפיה
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[4 מדרגים]
מרכיבים
- 4 חצילים ארוכים ושמנים
- 1/2 ק"ג בשר טחון לא רזה
- 2 בצלים גדולים קצוץ דק
- 3 שיני שום כתושות + 1 שן שום אחת כתושה
- 15 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק מחולקים ל-1/3 ו-2/3 כמות
- 1 פלפל חריף קטן קצוץ דק - לא חובה
- 2 ביצים
- 1/2 כפית פלפל שחור
- מלח לפי הטעם
- 1 קופסא קטנה רסק עגבניות + 1 כף רסק
- 3/4 כוס מים
- 4 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם
- שמן זית מובחר
דרך הכנה
הכנת הפירה:
1. שוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם היטב עם ספוג, חותכים
לקוביות ומבשלים עם מים עם 1 כפית מלח עד להתרככות.
מסננים את המים.
2. מטגנים בצל אחד במחבת עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה-
השחמה.
3. שופכים את הבצל על תפוחי האדמה עם פלפל שחור ומלח לפי
הטעם ומועכים לקבלת פירה גס שיש בו קצת חתיכות לא
מעוכות.
הכנת החצילים:
4. שוטפים את החצילים וחותכים אותם לאורך לפרוסות בעובי 1
ס"מ. מניחים את החצילים על רשת התנור עם נייר אפיה
ומורחים אותם בשמן זית מכל צד.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את החצילים עד
להזהבה טובה מכל צד. מוציאים מהתנור ומקררים קלות.
הכנת המילוי:
6. מערבבים בקערת עבודה את הבשר הטחון עם שארית הבצל
הקצוץ, 2/3 מכמות הבזיליקום, ביצה אחת, 3 שיני השום
הכתושות, 1 כף רסק עגבניות, 1/2 כפית פלפל שחור, מלח
לפי הטעם והפלפל החריף.
הכנת הרוטב:
7. מערבבים בקערית את רסק העגבניות עם המים, 1 שן שום
כתושה, ביצה אחת, פלפל שחור ומלח לפי הטעם ושארית
הבזיליקום הקצוץ. אם סמיך מדי יש להוסיף מים
הכנת המוסקה:
8 . מסדרים בתבנית אפייה בינונית שכבה אחת של חצילים.
9. מעליה מסדרים שכבת פירה.
10. מעליה מסדרים שכבת בשר וסוגרים הכל עם שכבת חצילים
נוספת.
11. שופכים את הרוטב מעל הכל.
12. אופים בתנור (180 מעלות) כ-45 דקות ומגישים.
1. שוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם היטב עם ספוג, חותכים
לקוביות ומבשלים עם מים עם 1 כפית מלח עד להתרככות.
מסננים את המים.
2. מטגנים בצל אחד במחבת עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה-
השחמה.
3. שופכים את הבצל על תפוחי האדמה עם פלפל שחור ומלח לפי
הטעם ומועכים לקבלת פירה גס שיש בו קצת חתיכות לא
מעוכות.
הכנת החצילים:
4. שוטפים את החצילים וחותכים אותם לאורך לפרוסות בעובי 1
ס"מ. מניחים את החצילים על רשת התנור עם נייר אפיה
ומורחים אותם בשמן זית מכל צד.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את החצילים עד
להזהבה טובה מכל צד. מוציאים מהתנור ומקררים קלות.
הכנת המילוי:
6. מערבבים בקערת עבודה את הבשר הטחון עם שארית הבצל
הקצוץ, 2/3 מכמות הבזיליקום, ביצה אחת, 3 שיני השום
הכתושות, 1 כף רסק עגבניות, 1/2 כפית פלפל שחור, מלח
לפי הטעם והפלפל החריף.
הכנת הרוטב:
7. מערבבים בקערית את רסק העגבניות עם המים, 1 שן שום
כתושה, ביצה אחת, פלפל שחור ומלח לפי הטעם ושארית
הבזיליקום הקצוץ. אם סמיך מדי יש להוסיף מים
הכנת המוסקה:
8 . מסדרים בתבנית אפייה בינונית שכבה אחת של חצילים.
9. מעליה מסדרים שכבת פירה.
10. מעליה מסדרים שכבת בשר וסוגרים הכל עם שכבת חצילים
נוספת.
11. שופכים את הרוטב מעל הכל.
12. אופים בתנור (180 מעלות) כ-45 דקות ומגישים.
הערות
ריח החצילים ביחד עם הבזיליקום, שכבת הבשר וטעמי הפירה שמתערבבים ביחד יוצרים מעדן מלכים פשוט וטעים.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● ביצים [תזונה] - ...
- ● ברכות משולחן ראש השנה בחמישה צבעים [בריאות] - ייעוץ מדעי: מרב מור אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית למועצת הצמחים...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - תוספי מזון [מידע] - פרק 3 - תוספי מזון...
- ● איך לבחור את תפוחי האדמה למרק חורפי מחמם ומעשיר באנרגיה? [מידע] - מרק עם תפוחי אדמה לחימום והעשרה באנרגיה בימי החורף קיבוצי חבל מעון, מגדלי תפוחי אדמה וגזר "דוד...
- ● "למה העוגה לא הצליחה?" [הדרכה] - סיבות אפשריות לחלק מהבעיות באפית עוגות,...
הנצפים ביותר
- ריבת תאנים [אבי מ.] -
- חומוס גזעי עם רוטב בצל או פטריות [ראובן מ.] - אין כמו להכין חומוס בבית, ביחוד אם הוא מציג מרקם וטעם של אותו חומוס שאכלנו "שם"...כמה סודות נחשפים, עם טיפים להכנה של חומוס משובח, הדורש רק טעם אישי נכון לשם תוצאה מעולה. בונוס: רוטב חם מלמעלה גורף התפעלות
- מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס [אבי מ.] - מאפינס שוקולד ושוקולד צ'יפס
- פלאפל [אבי מ.] -
- קיש פטריות ובצל [אבי מ.] - קיש פטריות ובצל ללא תחתית בצק, כמנה בפני עצמה או כתוספת למנה עיקרית.חלבי.
- עוגת גבינה ריבת חלב [אבי מ.] - עוגת גבינה אפויה.
- מעמול [אבי מ.] - עוגיות פריכות מתוקות במלית תמרים או אגוזים.