Pesto
תפריט
ה', 28 מרץ 2024, 10:22
110498 חברים
פסטו - אתר המתכונים הגדול בישראל אתר האוכל והמתכונים הישראלי Pesto

מוסקה קפריסאית

מוסקת חצילים עם שכבת בשר ושכבת פירה תפוחי אדמה.    

מאת: tommf ::: צפיות: 12850   

מוסקה קפריסאית
8 מנות
בישול ואפיה
בריאות
30 דקות עד שעתיים
קושי: בינוני
» עיקריות» צהריים - ערב
ציון גולשים: 10
[4 מדרגים]
 
מרכיבים
  • 4 חצילים ארוכים ושמנים
  • 1/2 ק"ג בשר טחון לא רזה
  • 2 בצלים גדולים קצוץ דק
  • 3 שיני שום כתושות + 1 שן שום אחת כתושה
  • 15 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק מחולקים ל-1/3 ו-2/3 כמות
  • 1 פלפל חריף קטן קצוץ דק - לא חובה
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח לפי הטעם
  • 1 קופסא קטנה רסק עגבניות + 1 כף רסק
  • 3/4 כוס מים
  • 4 תפוחי אדמה גדולים בקליפתם
  • שמן זית מובחר
דרך הכנה
הכנת הפירה:
1. שוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם היטב עם ספוג, חותכים
    לקוביות ומבשלים עם מים עם 1 כפית מלח עד להתרככות.
     מסננים את המים.
2. מטגנים בצל אחד במחבת עם 3 כפות שמן זית עד להזהבה-
    השחמה.
3. שופכים את הבצל על תפוחי האדמה עם פלפל שחור ומלח לפי
    הטעם ומועכים לקבלת פירה גס שיש בו קצת חתיכות לא
    מעוכות.
הכנת החצילים:
4. שוטפים את החצילים וחותכים אותם לאורך לפרוסות בעובי 1
    ס"מ. מניחים את החצילים על רשת התנור עם נייר אפיה
    ומורחים אותם בשמן זית מכל צד.
5. מחממים את התנור ל-180 מעלות ואופים את החצילים עד
    להזהבה טובה מכל צד.  מוציאים מהתנור ומקררים קלות.
הכנת המילוי:
6. מערבבים בקערת עבודה את הבשר הטחון עם שארית הבצל
    הקצוץ, 2/3 מכמות הבזיליקום, ביצה אחת, 3 שיני השום
    הכתושות, 1 כף רסק עגבניות, 1/2 כפית פלפל שחור, מלח
    לפי הטעם והפלפל החריף.
הכנת הרוטב:
7. מערבבים בקערית את רסק העגבניות עם המים, 1 שן שום
    כתושה, ביצה אחת, פלפל שחור ומלח לפי הטעם ושארית
    הבזיליקום הקצוץ. אם סמיך מדי יש להוסיף מים
הכנת המוסקה:
8 . מסדרים בתבנית אפייה בינונית שכבה אחת של חצילים.
9. מעליה מסדרים שכבת פירה.
10. מעליה מסדרים שכבת בשר וסוגרים הכל עם שכבת חצילים
       נוספת.
11. שופכים את הרוטב מעל הכל.
12. אופים בתנור (180 מעלות) כ-45 דקות ומגישים.
הערות
ריח החצילים ביחד עם הבזיליקום, שכבת הבשר וטעמי הפירה שמתערבבים ביחד יוצרים מעדן מלכים פשוט וטעים.
תגובות חברים:
מקרא: ערוך תגובה   :::   מחק תגובה   :::   ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה
16
ציון 10
♥ ♥ ♥ המלצת המערכת
15
tommf (מקצוענ/ית)
וואוו עינת איזה כייף לשמוע שהמתכון הצליח לך. נהדר. מאחל שבוע טוב והצלחה בכל מתכון שתבחרי. תומר.
13
tommf (מקצוענ/ית)
אכן מועכים עם הקליפה כמו שרשום בשלב מס' 3. מאחל חג שמח לכולנו ושנה טובה.
12
האם לא מועכים את תפוחי האדמה עם קליפתם?
10
ראובן מ. (עורך)
ציון 10
9
תודה
8
tommf (מקצוענ/ית)
הי דןדן2. טעמי הבזיליקום הם מה שעושים לי את זה במוסקה, אבל שום דבר אינו חקוק בסלע פה, ועל טעם ועל ריח...»»
7
שאלה" אפשר להחליף את הבזיליקום בעשב תיבול יותר עדין? תודה דןדן.
6
tommf (מקצוענ/ית)
שלום רב, יש מתכונים שבהם מבשלים את הבשר לפני. במתכון זה לא צריך, כיוון שהבשר נאפה בתנור.בהצלחה,תומר.
5
לא מטגנים את הבשר לפני שמוסיפים לפשטידה?
4
tommf (מקצוענ/ית)
תודה רבה anml. מוזמנים לבחון מתכונים נוספים שלי ולהביע דיעה. יש להקליק על שמי המופיע באדום.
3
ציון 10
מתכון מעולה התמכרנו...
2
tommf (מקצוענ/ית)
תודה רבה ראובן. אמשיך להעלות עוד ועוד מתכונים. תודה
1
ראובן מ. (עורך)
איזה יופי. תענוג (בכלל - כל המתכונים שלך מעולים!)
מוסקה קפריסאית By , 2009-01-06T20:17:56+02:00 מוסקה קפריסאית מוסקת חצילים עם שכבת בשר ושכבת פירה תפוחי אדמה. Prep Time: PT20M Cook time: 30 דקות עד שעתיים Yield: 8 Tags: none Ingredients: - 4 חצילים ארוכים ושמנים 1/2 ק"ג בשר טחון לא רזה 2 בצלים גדולים קצוץ דק 3 שיני שום כתושות + 1 שן שום אחת כתושה 15 עלי בזיליקום ... Instructions: הכנת הפירה: 1. שוטפים את תפוחי האדמה בקליפתם היטב עם ספוג, חותכים     לקוביות ומבשלים עם מים עם 1 כפית מלח עד להתרככות.    &nb...
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
הנצפים ביותר