קולרבי ממולא

8 מנות
אפיה

קושי: מתקדם
» עיקריות
מרכיבים
8 יח' קולרבי בגודל תפוח עץ בינוני
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום כתושה
50 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 קג' בשר טחון(בקר או מעורב)
1/2 כוס אורז מבושל
1/2 כפית מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פפריקה מתוקה
1/4 כפית מיורן יבש
1/4 כפית קימל
1/2 1 כפות רסק עגבניות
2 ביצים טרופות קל
1/2 3 כוס מרק עוף
2 כפות קמח
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קטן קצוץ
1 שן שום כתושה
50 גר' חמאה או מרגרינה
1/2 קג' בשר טחון(בקר או מעורב)
1/2 כוס אורז מבושל
1/2 כפית מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פפריקה מתוקה
1/4 כפית מיורן יבש
1/4 כפית קימל
1/2 1 כפות רסק עגבניות
2 ביצים טרופות קל
1/2 3 כוס מרק עוף
2 כפות קמח
1 כף פטרוזיליה קצוצה
דרך הכנה
מקלפים את הקולרבי, מסירים כ-10 ס"מ מהתחתית ומהכיפה, בעזרת כף פריזאית
מוצאים את פנים הקולרבי ומשאירים 1/2 ס"מ דופן, את בשר הקולרבי מקצצים ושומרים בצד.
במחבת מחממים 25 גר' חמאה ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות, מסירים מהאש
ומעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, האורז המבושל, הפטרוזיליה, המיורן, הפפריקה, רסק העגבניות, הקימל והביצים ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה, ממלאים בתערובת את הקולרבי ומיניחם אותם בסיר רחב שיכיל את כולם בשכבה אחת.
מפזרים בין הקולרבי את בשר הקולרבי הקצוץ, מוסיפים את המרק ומבשלים בסיר מכוסה חלקית עד לריכוך הקולרבי, בערך 30 דקות.
מוציאים את הקולרבי הממולאים לצלחת ושומרים במקום חם, מסננים את נוזלי הבישול.
ממיסים את שארית החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ובוחשים תוך כדי בישול, מוסיפים את המרק המסונן ומבשלים תוך כדי בחישה עד להסמכה, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם, יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה, מניחים את הקולרבי על הרוטב, יוצקים מעט רוטב על כל קולרבי ומגישים.
מוצאים את פנים הקולרבי ומשאירים 1/2 ס"מ דופן, את בשר הקולרבי מקצצים ושומרים בצד.
במחבת מחממים 25 גר' חמאה ומטגנים את הבצל והשום עד לשקיפות, מסירים מהאש
ומעבירים לקערה, מוסיפים את הבשר הטחון, האורז המבושל, הפטרוזיליה, המיורן, הפפריקה, רסק העגבניות, הקימל והביצים ומערבבים היטב בעזרת הידיים עד לקבלת תערובת אחידה, ממלאים בתערובת את הקולרבי ומיניחם אותם בסיר רחב שיכיל את כולם בשכבה אחת.
מפזרים בין הקולרבי את בשר הקולרבי הקצוץ, מוסיפים את המרק ומבשלים בסיר מכוסה חלקית עד לריכוך הקולרבי, בערך 30 דקות.
מוציאים את הקולרבי הממולאים לצלחת ושומרים במקום חם, מסננים את נוזלי הבישול.
ממיסים את שארית החמאה בסיר, מוסיפים את הקמח ובוחשים תוך כדי בישול, מוסיפים את המרק המסונן ומבשלים תוך כדי בחישה עד להסמכה, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט מים, טועמים ומוסיפים מלח לפי הטעם, יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה, מניחים את הקולרבי על הרוטב, יוצקים מעט רוטב על כל קולרבי ומגישים.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 18 Sep 2020
- סוכות ושמחת תורה 02 Oct 2020
- חנוכה 10 Dec 2020
- טו בשבט 27 Jan 2021
- פורים 25 Feb 2021
- פסח 27 Mar 2021
- יום העצמאות 14 Apr 2021
- שבועות 16 May 2021
כתבות, הדרכה, מידע
- ● חומץ [מידע] - סוגי חומץ המוכרים לנו מקורם במגוון חומרים בניהם יין, בירה, מיץ תפוחים ואלכוהול המופק בתהליך תסיסת גר...
- ● שלל טיפים לעוגות גבינה מוצלחות [טיפים] - מגוון רעיונות ומידע חיוני החשובים להצלחת עוגות גבינה. אספנו עבורכם את כל הטיפים מהאתר ומהרשת....
- ● מבחר עוגות וקינוחים לראש השנה [טיפים] - אספנו עבורכם כמה מהעוגות והמאפים המביאים שמחה לשולחן החג...
- ● מונחי יסוד עבריים בבישול ואפיה [מידע] - מונחים בסיסיים בבישול ואפיה - רשימה חלקית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
הנצפים ביותר
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- עוגת גבינה פסיפלורה [אבי מ.] - עוגה קרה
- טורט דובוש [אבי מ.] - עוגה מצוינת מהמיטב של המטבח ההונגרי.
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- פאי אגסים [אבי מ.] - פאי במלית שקדים ואגסים פרוסים.
- ממרח אגוזי פקאן בטעם כבד [אבי מ.] -
- ניוקי לפסח [אבי מ.] - גירסת פסח לניוקי הרגילים.