מרק עדשים
* תמונה להמחשה

6 מנות
בישול

קושי: קל הכנה
» מרקים» צהריים - ערב
ציון גולשים:
10
[1 מדרגים]
מרכיבים
- 250 גר' עדשים חומות (כוס ורבע או חצי שקית)
- 5 כוסות מים
- 1 שקית מרק בצל (30 גר')
- 1 כף אבקת קארי
- מלח, פלפל שחור
- 3 כפות שמן תירס
- 2 כפות קורנפלור
דרך הכנה
- מניחים את העדשים בסיר, מוסיפים 5 כוסות מים ואת אבקת המרק, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעה, על אש נמוכה, עד שהעדשים רכים.
- מוסיפים את הקארי והשמן ומתבלים במלח ופלפל. בוחשים, טועמים ומוסיפים עוד תיבול לפי הטעם. מערבבים את הקורנפלור עם 3 כפות מים ויוצקים לתוך המרק הרותח.
- בוחשים עוד שתי דקות. מגישים את המרק חם.
-
אפשר לעדן את המרק על ידי הוספת חצי כוס שמנת מתוקה בדקות הבישול האחרונות.
אפשר לפזר על המרק פטרוזיליה או כוסברה קצוצות, או בצל מטוגן.
תגובות חברים:
מקרא:
ערוך תגובה :::
מחק תגובה ::: ▼ לחץ על תקציר לקריאה מלאה


4
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- באגט [אבי מ.] - הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -