פאי פריך מלוח
במילויים שונים

בישול ואפיה

קושי: קל הכנה
» מנות ראשונות» או ארוחה קלה
מרכיבים
לבצק
- 200 ג"ר קמח
- 1/2 כפית מלח
- 200 ג"ר מרגרינה בטמפרטורת החדר
- 1 ביצה
- 1-2 כפות מים קרים
- 2 קופסאות פטריות חתוכות
- 1 בצל קצוץ דק
- 50 ג"ר חמאה
- 4 שיני שום כתושות
- 1/2 כוס יין לבן
- 1 שמנת מתוקה
- פלפל ומלח לפי הטעם
- 1 בצל קצוץ דק
- 1 חציל חתוך לקוביות
- 1 קישוא גדול חתוך לקוביות
- 1 גמבה אדומה חתוכה לקוביות
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 3/4 כוס זיתים שחורים חתוכים לטבעות
- 1 כוס יין לבן
- 1 קופסא עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
- 4 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל, פפריקה מתוקה וחריפה וטימין לפי הטעם
דרך הכנה
- להכין את הבצק (את המים מוסיפים בסוף לפי הצורך) ולשים אותו במקפיא לחצי שעה
- 2/3 מהבצק לרדד בתבנית קוטר 24 ס"מ מעל לשים מלית ואת ה 1/3 הנותר לרדד לעלה ולהניח מעל. באמצע לעשות חור בצורת עיגול- מעין ארובה ליציאת האדים. את השוליים לדחוף עם מזלג.
- לאפות ב 180 מעלות כחצי שעה עד שהבצק מזהיב.
- להמיס את החמאה ולטגן בה את הבצל להזהבה.
- להוסיף את הפטריות ולטגן קלות, לתבל בשום ותבלינים.
- להוסיף את היין ולאדות לצימצום הנוזלים.
- להוסיף את השמנת המתוקה ולהמשיך לבשל להסמכה תוך כדי ערבוב מידי פעם.(אם נוזלי מידי ניתן להוסיף כף קמח ולערבב היטב שלא יווצרו גושים)
- לטגן בשמן ביד נדיבה את הבצל לשקיפות. להוסיף את החציל, הקישוא והגמבה וטגן מעט.
- להוסיף תפוחי אדמה וזיתים, יין לבן ועגבניות לתבל ולבשל כ3/4 שעה עד שירקות מתרככים והנוזלים מצטמצמים
הערות
ניתן למלות את הפאי במילויים כיד הדמיון הטובה- הבצק פשוט מעולה עם כל מילוי.
אפשר גם למלות בבשר -שטוגן עם בצל ובושל עם יין תבלינים ועלי דפנה (אותם מוציאים לפני שממלאים את הפאי)
למלית פטריות ניתן להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לקוביות וזיתים ירוקים.
במלית הרטטוי ניתן לזרוק כל ירק שיש בבית, הרטטוי טעים גם כתוספת ולא רק כמילוי.
אפשר גם למלות בבשר -שטוגן עם בצל ובושל עם יין תבלינים ועלי דפנה (אותם מוציאים לפני שממלאים את הפאי)
למלית פטריות ניתן להוסיף תפוחי אדמה חתוכים לקוביות וזיתים ירוקים.
במלית הרטטוי ניתן לזרוק כל ירק שיש בבית, הרטטוי טעים גם כתוספת ולא רק כמילוי.
אין תגובות עדיין
קטגוריות
מתכוני חגים
- ראש השנה 09 Sep 2018
- סוכות ושמחת תורה 24 Sep 2018
- חנוכה 02 Dec 2018
- טו בשבט 20 Jan 2019
- פורים 20 Mar 2019
- פסח 19 Apr 2019
- יום העצמאות 08 May 2019
- שבועות 08 Jun 2019
כתבות, הדרכה, מידע
- ● השפעת המזון על האצת ההזדקנות [תזונה] - מאת: פרופ' משה שטרנפלד, מומחה ברפואה פנימית ורפואה סינית....
- ● אפשר גם בלי בשר... [תזונה] - ...
- ● פרחי מאכל [מידע] - ...
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
- ● ברוטב ויניגרט... [הדרכה] - הסוד האמיתי בהכנת הויניגרט הוא מציאת האיזון הנכון בין כמויות השמן והחומץ וחומרי הטעם - התבלינים המוס...
הנצפים ביותר
- עוגת דבש לראש השנה [belakiz] - נשמרת היטב במקפיא
- פוקצ'ה עם עשבי תיבול [אבי מ.] -
- ממרח עגבניות מיובשות [אבי מ.] - על פרוסת לחם או כמלית למאפים.
- אצבעות פריכות מצופות בקוקוס [שונטלי] - מהבלוג של סברו - מצופות בקוקוס/וסוכריות
- מוס שוקולד [אבי מ.] -
- פשטידת גבינה ובצל [אבי מ.] - פשטידת בצל וגבינה נמוכה, כמנה ראשונה או כתוספת למנה עיקרית.
- גלילת חציל במילוי אורז, עוף וצנוברים [triple-h] - גלילת חציל ממולאת