סלט כרוב ברוטב בלסמי שום ודבש
סלט חגיגי, קריספי ומפתיע המתאים לכל ארוחה

הכנה וקירור
דל כולסטרול

קושי: קל הכנה
» סלטים» או ארוחה קלה
מרכיבים
- 1 כרוב לבן קצוץ דק
- 6 בצלים ירוקים חתוכים דק
- 1 צרור כוסברה לא קטן קצוץ דק
- 2 גזרים בינוניים מגורדים על פומפיה גסה
- חופן אגוזי קשיו קלויים לא מלוחים
- 1/2 כוס סומסום
- 1 שן שום גדולה
- 1/4 כוס חומץ בלסמי מובחר
- 1/2 כוס שמן זית מובחר
- 1/2 כפית שטוחה פלפל שחור
- 1/2 כפית שטוחה מלח
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות שמן סומסום כהה
- 1/3 כוס דבש
דרך הכנה
- מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בבלנדר לקבלת רוטב חלק.
- קולים במחבת על אש גדולה עם 3 כפות שמן זית את אגוזי הקשיו עם הסומסום ומעט פלפל שחור תוך כדי ערבוב מתמיד עד להזהבה קלה של הסומסום.
- מערבבים בקערת עבודה את כל מרכיבי הסלט. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל שחור אם צריך.
- להגיש מיד שהוא טרי וקריספי.
- ניתן להוסיף חתיכות פרמז'אן או קשקבל לקבלת שילוב טעמים חזק יותר.
קטגוריות
מתכוני חגים
כתבות, הדרכה, מידע
- ● כיצד משפיע סוג תפוח האדמה על איכות הצ'יפס [מידע] - ...
- ● חומרים בשימוש תעשית המזון - חומרים משמרים [מידע] - פרק 1 - חומרים משמרים...
- ● החיים בסגר: קנו קטניות, הקפיאו חלב, אל תאגרו מדי, ועוד.. [מידע] - כשנכנסים לעוצר ממושך, חשוב שיהיו בבית המוצרים הנכונים לתזונה בריאה ומשביעה....
- ● סוגי תבניות אפיה עיקריות [הדרכה] - תבניות אפיה עיקריות, התבניות קיימות במספר גדלים....
- ● שמן זית [מידע] - סוגי שמן זית, אשר הפך למרכיב קבוע בהכנת אוכל כיום שונים זה מזה על פי ארצות המוצא שלהם וסוגי הזיתים מ...
הנצפים ביותר
- סברינה [לינואל] - עוגת קרם
- תמרים ממולאים באגוזים, טחינה ודבש [תמילושה] - טוב לפסח וגם לטבעונים
- מרק עוף [אבי מ.] - המרק המסורתי היהודי לכל החגים ולשבת.
- עוגת 3 שכבות גבינה שוקולד [אבי מ.] - עוגת שוקולד וגבינה מצוינת
- באגט [אבי מ.] - הבאגט הצרפתי, מהלחמים הפופולרים בצרפת ובכל העולם.
- Pagnotta לחם שאור איטלקי [אבי מ.] -
- עוגת שלושת המוסים - טריקולד [אבי מ.] -